Egyéb kategória

WOW! Ezekről az ételekről nem is tudtuk, hogy le lehet fagyasztani

Ha már az otthontól távol éltek, nem árt, ha tisztában vagytok néhány házi praktikával, és esetleg olyan dolgokkal, amiket még talán az édesanyáink sem biztos, hogy tudnak. A fagyasztó nagy barátunk a konyhában, de mit tarthatunk benne nyugodt szívvel? Nos, olyan dolgokat is, amiket eddig el sem tudtatok volna képzelni!

vous - 2016.09.09.
WOW! Ezekről az ételekről nem is tudtuk, hogy le lehet fagyasztani

Ha szoktatok a konyhában tüsténkedni, a jó tippekből sosem elég. Korábban már megírtuk nektek, hogy ezzel az 5 apró tippel megkönnyíthetitek a dolgotokat, ha ételt készítetek, sőt, ezekre az esetleges hibákra érdemes odafigyelnetek, ha tésztát főztök. De most térjünk át a fagyasztásra, hoztunk nektek néhány meglepő ételt, amiről talán nem is gondoltátok, hogy a mélyhűtőbe lehet tenni.

Főtt tészta

Amíg meleg a tészta, adjatok hozzá egy kis olívaolajat, keverjétek össze, majd hagyjátok kihűlni. Helyezzétek egy újrazárható zacskóba, és tegyétek be a fagyasztóba, ahol akár 2 hónapig is tárolhatjátok. Durva, mi? 

Objektum doboz

Kukorica szárral együtt

Miután megvásároltátok, ne fosszátok meg a kukoricát rögtön a csutkájától! Ha nem főzitek meg mindet, a többit nyugodtan tárolhatjátok lefagyasztva.

Nyers tojás

Üssétek le a tojásokat, majd verjétek fel azokat! Ezután töltsétek ki a tojást egy vagy több jégkockatartóba! Ezt tegyétek egy újrazárható zacsiba, majd be a fagyóba, akár HAT HÓNAPRA – írja a PureWow. Megáll az ész…

Objektum doboz

Reszelt sajt

Az újrazárható zacskó itt is a barátotok lesz: ebben tárolva a sajtot is elrakhatjátok akár fél évre. 

Krumplipüré

Ha krumplipürét akartok lefagyasztani, szükségetek lesz egy fagyiszedő kanálra. Egy tálcára szedegessétek ki a krumpligombócokat, tegyetek a tetejére sütőpapírt, majd tegyétek be a mélyhűtőbe. Amikor kihűlt, helyezzétek a gombóckákat egy zacskóba, és tegyétek vissza a fagyóba!

Ti szoktátok ezeket a dolgokat fagyasztani?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.