cukkini chips

Késő esti nasizás STOP – Így kerüljétek el a felesleges hízást!

Ugye milyen jó is a késő esti nasizás? Ha erre gondolatban igennel válaszoltatok, akkor sajnálom, van egy rossz hírem: vissza kell vennetek a tempóból! A magam nevében is beszélek, hiszen én is sokszor hajlamos vagyok voltam benyomni 1-1 zacskó csipszet barátnős-tesós filmezős estéken, és hát néha a csokit sem vetem meg csak azért, mert már későre jár. De jó hírt is hoztam: megvannak a tuti módszerek arra, hogyan állítsuk le magunkat!

Nasi, nasi, nasi... ó, mi imádunk téged! De sajnos eljött az idő, hogy szakítsunk veled. Remélem, ti is egyetértetek ezzel a merész gondolattal. Hiába derült ki korábban, hogy mire is vágyunk valójában eszegetés közben, a következő módszerek valamelyikével könnyebben tudtok majd ellentmondani a harapnivalóknak a kései órákban!

Egyetek több fehérjét!

Ha a nap utolsó étkezésekor több fehérjét visztek a szervezetetekbe, később kevésbé fogjátok a gyomrotokat üresnek érezni, aminek köszönhetően könnyebben mondotok majd nemet a csipsznek.

Fogyasszatok gyógynövényteát!

Helyettesítsétek a vacsi utáni nasit gyógynövényteával! A meleg tea szürcsölgetése ágyba bújás előtt nemcsak a legjobb dolog, de eltelít, és így távol fog titeket tartani a gonosz nasiktól – írja a PureWow.

tea cukor kristálycukor
Forrás:
pexels

A séta is segít!

Amikor a kisördög megjelenik a vállatokon, és elkezdi a fületekbe suttogni, hogy ott az a szép tábla csoki csak rátok vár, ne hallgassatok az angyalkára, és tegyetek inkább egy rövid esti sétát! Szóljatok a tesótoknak vagy a lakótársatoknak, ugyanis a friss levegő ki fogja tisztítani a fejeteket, és könnyebben elalszotok majd, így nem lesz szükségszerű a „második vacsora”.

Aludjatok többet!

Ha kicsivel később fekszetek le, mint szoktatok, az éhezésért felelős hormonok egyre növekednek, ezért van az, hogy éjfél körül olyan jólesne betolnotok egy szelet rántott husit. Így is felfoghatjátok: ha korábban fekszetek, kevesebb az esélye, hogy elhíztok.

Forrás:
iStock

Ha mégis bűnbe esnétek…

Ne forduljon elő, de ha mégis erősebb az ördög a vállatokon, akkor inkább gyümölcsöt fogyasszatok!