Has puffadás

Ez a lány borotválkozós képével hívja fel a figyelmet súlyos betegségére

Csajok, itt az idő, hogy beszéljünk a policisztás petefészekről! Legalábbis Tina Marie Beznec így gondolja, aki úgy döntött, hogy elgondolkodtató képekkel hívja fel a figyelmet erre a hormonális rendellenességre, ami sokkal több nőt érint, mint hinnétek! 

Tina Marie Beznecnek van egy Facebook- és Instagram-oldala Fight Against Fat címmel, pár nappal ezelőtt azonban úgy döntött, hogy ezúttal nem a fogyásról, hanem egy hormonális rendellenességről, a policisztás petefészekről fog beszélni. Sőt ennél többet is tett: olyan képeket osztott meg magáról, amiken az arcszőrzetét borotválja, hogy felhívja a figyelmet erre a fontos témára.

A Women’sHealth szerint valós mértékű problémáról van szó: 20-ból 1 nőnél már gyermekkorban kialakul a policisztás petefészek nevű hormonális rendellenesség. És nem is az arcukon növő szőr a legrosszabb, amit velük művel, hiszen befolyásolja a menstruációs ciklusunkat, a hormonháztartásunkat, a termékenységünket és a külső megjelenésünket is.

Ez pedig még nem minden: aki ezzel küzd, annál nagyobb eséllyel alakulhat ki 2-es számú cukorbetegség, inzulinintolerancia, rák, magas vérnyomás, különböző szívbetegségek, szorongás és depresszió élete során.

A 26 éves Tina éppen a fentiek miatt döntött úgy, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, és arra, hogy min megy keresztül egy nő, aki ebben szenved. Bizony, a képen látható procedúra egy policisztás petefészekben szenvedő lány heti rutinjához tartozik...

Objektum doboz

Tina egyébként saját történetét is elmesélte a kép alatt:

„Sziasztok, Tina vagyok, és policisztás petefészkem van. Mint ahogy a depresszió, szorongás, meddőség, evési zavarok, pattanásos bőr, ciszták, súlyfelesleg, és még sorolhatnám, a felesleges arcszőrzet is egy olyan dolog, amivel rengeteg nőnek kell szembenéznie! Van fogalmatok arról, hogy ez milyen kárt tesz a nőiségünkben?!

Mindig is titkoltam ezt mások elől, de most úgy gondolom, hogy a világ elé kell tárnom, hogy tudatosítsam másokban is ezt a szindrómát, ugyanis sokan nem is tudnak arról, hogy ebben szenvednek.”

Tina történetéből mindannyian tanulhatunk, szóval, csajok, ha legközelebb olyan nőt láttok, akin túl sok a felesleg, vagy esetleg több az arcszőrzete a kelleténél, ne ítélkezzetek rögtön! Nem tudhatjátok, hogy min megy keresztül, és az is lehet, hogy neki már ezért a külsőért is keményen meg kellett küzdeni.

A pasik sajnos úgyis sokszor megítélnek minket a külsőnk alapján, legalább mi ne tegyük ezt egymással!