Egyéb kategória

Rátok tört a farkaséhség? Ezeket nyugodtan ehetitek!

Átlagos este. Már lezuhanyoztatok, a lábatokat behúztátok a takaró alá, és nyakig beburkoltátok magatokat vele, amikor rájöttök, hogy valami nagyon-nagyon nincsen rendben. Pisilni kell? Nem. Valamit elfelejtettetek? Nem. Rátok tört a SÓVÁRGÁS!

vous - 2016.09.17.
Rátok tört a farkaséhség? Ezeket nyugodtan ehetitek!

Na igen, a sóvárgás rendszerint megőrjít mindenkit, mert ilyenkor beálltok a hűtő elé, és kiesztek belőle mindent, amit még nem burkolt be a penész. A változatosság kedvéért meg se próbáltok úgy tenni, mintha nem ennétek ki a dugicsokikészletet. Kieszitek. A bűnjelek eltakarításával majd holnap foglalkoztok.

De miért tör rátok az éhség?

Az ok nagyon egyszerű. Előfordul, hogy valamilyen vitaminhiány áll a háttérben, vagy betegség, attól függően, mit kívántok nagyon. Lehet, hogy érzelmi okok miatt tör rátok a zabálás, például túlságosan stresszes életmódot folytattok, traumát éltetek át vagy szakításon estetek túl, vagy nem ettetek eleget aznap, túl nagy időt hagytatok ki két étkezés között, ami miatt a vércukorszintetek túl alacsony lesz, és éhségroham tör rátok. A szervezet ráadásul ilyenkor megpróbálja növelni a vércukorszintet, stresszhormonokat bocsát ki, és emiatt képtelenek vagytok józanul gondolkozni. Emiatt nem tudtok megálljt parancsolni magatoknak a hűtő előtt.

A baj leginkább az ebben a helyzetben, hogy ilyenkor édességek után nyúltok. Ha már rátok tör a falásroham, legalább egészséges falatokat egyetek, amelyek feltöltik a szervezeteteket hasznos, összetett szénhidrátokkal. Ezek ugyanis lassan szívódnak fel, ezáltal visszaszerzitek a nyugodt éneteket is.

Teljes kiőrlésű kenyér avokádóval

A kenyérben lévő rostok és az összetett szénhidrátok hosszan stabilan tartják a vércukorszinteteket, az avokádó pedig hasznos telítetlen zsírsavakkal van tele, ami igazi égi manna a testeteknek.

Objektum doboz

Fél csésze zsírszegény túró gyümölcsökkel

A túró fehérjetartalma is hosszan eltelít, és tápanyagokkal látja el a szervezeteteket, a gyümölcs pedig tele van vitaminokkal.

Objektum doboz

Zöldség minden mennyiségben

A bennük lévő víz sokáig eltelít, így bátran egyétek. Salátaként, magában, ahogyan jólesik!

Objektum doboz

Magvak: dió, mandula, kesudió

 A magvak a tápanyagok erőművei. Tele vannak zsírral, fehérjével, rostokkal és antioxidánssal. Egyétek!

Objektum doboz

Görög joghurt gyümölcsökkel

A görög joghurt fantasztikus fehérjeforrás, az áfonya pedig igazán finom íze mellett sok rostot tartalmaz.

Objektum doboz

Zabkása

 A világ legegészségesebb reggelije, itt megtudhatjátok, hogyan készítsétek el tökéletesre!

Objektum doboz

Pop-corn

Mivel a pop-corn összetett szénhidrát, így lassan szívódik fel, nem dobja meg a vércukorszinteteket, mint a csoki. Nyugodtan éljetek vele a sóvárgós órákban! 

Objektum doboz

Tonhalas/csirkés teljes kiőrlésű szendvics

A titok tényleg csak annyi, hogy a tonhalas/csirkés kenőbe majonéz helyett görög joghurtot tegyetek, a kenyér pedig mindig legyen teljes kiőrlésű! 

Objektum doboz

Leves

A leves eltelít, és tele van vitaminokkal. Jó, ha van nálatok lefagyasztva húsleves, de rögtönözhettek is: készíthettek például brokkoli- vagy zellerkrémlevest is!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek