Egyéb kategória

„Nem tetszem neki, és kövér is vagyok” – Szakítsatok ezekkel a mérgező gondolatokkal!

„Úgysem tetszem neki”, „túl kövér vagyok ebben a ruhában” – csak néhány tipikus gondolat egy átlagos lány mindennapjaiból. Ezek biztos nektek is ismerősek, de itt az idő végleg leszámolni velük, mert megmérgeznek!

vous - 2016.09.20.
„Nem tetszem neki, és kövér is vagyok” – Szakítsatok ezekkel a mérgező gondolatokkal!

Talán közületek is sokan önbizalomhiánnyal küzdenek. Ez lehet attól, mert sokszor ért csalódás, bántás titeket gyerekkorotokban, és ehhez jönnek még a lehetetlen reklámok is („Legyél mindig boldog, gyönyörű, talpraesett, de legfőképpen 20 éves – akár 60 évesen is!”). Szóval a helyzet nem egyszerű. Pedig nem feltétlenül kell hogy így legyen. Ha elegetek van már abból, hogy ostorozzátok magatokat 0–24-ben, íme pár hasznos kérdés, amit tegyetek fel, hogy le tudjátok állítani magatokat.

1. Segít nekem egyáltalán ez a gondolat?

Mivel egy átlagos embernek körülbelül rengeteg gondolata támad egy nap, és a többsége negatív – a válasz általában: nem. Tudatosan ügyelnetek kell arra, hogy figyeljétek a gondolataitokat: egy „nem vagyok elég erős ehhez”, „béna vagyok”, „kövér vagyok” gondolat nem vezet sehova. Muszáj tudatosabbnak lenni.

Forrás:
iStock

2. Ki mondja?

Hát ez az. Valószínűleg csak ti. A többség a saját hibáit felnagyítja. Ha úgy érzitek, nem vagytok elég vékonyak, bájosak, nyitottak a világra (jó sok elvárás van, nem?), kérdezzétek meg egy hozzátok igazán közel álló barátnőtök véleményét. Nem fogja eltitkolni, ha valamiben egyetért veletek, de így is, higgyétek el, pozitívabb képet fog rólatok festeni, mint ti magatokról.

3. Mástól származik ez a gondolat?

Nagy eséllyel egy jól berögzült negatív gondolat nem is igazán a mienk, hanem a szüleinké, vagy egy régi negatív, de számunkra fontos személytől származik. Engedjük el. Úgysem a mi gondunk.

4. Jobban érzem magam ettől a gondolattól?

Hát persze hogy nem! Amint elhagyjátok a rengeteg elvárást, észre fogjátok venni, hogy vidámabban telnek a napjaitok. Ne legyetek a magatok ellenségei. 

Forrás:
pixabay.com

5. Én irányítom ezt a gondolatot…

…vagy a gondolat irányít engem? Ne felejtsétek el, a gondolataitokat senki sem hallja, a magatok urai vagytok!

+1. Ne csak befelé, kifelé is nézzetek!

Jaa, hogy más lányokon is van felesleg? Másnak sincs minden hónapban pénze megvenni a legújabb teljes őszi kollekciót? Másnak sincs pasija? Persze hogy így van! A többi lány is nagyon hasonló problémákkal küzd. Segítsetek inkább egymásnak a féltékenykedés és a negatív megnyilvánulások helyett!

Lányok, a testetekre és a lelketekre ugyanannyira kell vigyáznotok! Ha a szervezeteteket nem mérgezitek, a lelketekkel se tegyétek ezt!

Ajánlott cikkek