Egyéb kategória

Így készíthettek pihe-puha sajtos pogácsát pofonegyszerűen

A pogácsa valami olyan, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni. Főleg, ha puha, kellemesen sós – bármikorra jó finomság, pár apró pogácsát uzsonnára, reggelire is jó bekapni, de jól csomagolható tízórainak, kirándulásra vagy piknikre is.

vous - 2016.09.20.
Így készíthettek pihe-puha sajtos pogácsát pofonegyszerűen

Persze igazán jól beszélgetés, borozgatás vagy sörözés közben lehet kiélvezni, és csak városi legenda, hogy bonyolult, macerás a készítése. Vagyis persze, vannak hajtogatós, dagasztós, kelesztős, bonyolult pogácsák, de ez a nagyon sajtos változat gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A puhaságának a titka pedig, hogy a tészta is tartalmaz reszelt sajtot, ami nemcsak ízével gazdagítja, de zsírtartalmának köszönhetően puhává is teszi. Ha véletlenül nem fogyna el azonnal, akkor is pár napig friss marad, nem szárad ki.

Dagasztani és keleszteni nem kell a tésztát, csupán összegyúrni az alapanyagokat, nyújtani, szaggatni és sütni, de ha van egy kis időnk, fél órát érdemes pihentetni már a tepsiben, mert még könnyebbek, finomabbak lesznek, végtére mégiscsak kelt tészta. A képen látható pogácsák kelesztés nélkül készültek, és bizony így is isteniek voltak!

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért irány a Cookta oldala!

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek