Egyéb kategória

Jennifer Aniston pezsgőt bontott (és más mémek) – Hány évig pörgünk az exek magánéletén?

A fél világot sokkolta a bejelentés, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt válik, meglepő módon azonban a hírrel szinte egyszerre indultak útnak a Jennifer Aniston örömteli reakcióját megfestő, szatirikus hangvételű mémek. De vajon tényleg követi az azóta boldog házasságban élő színésznő exe életét, és valóban elképzelhető, hogy a hír hallatán rögtön pezsgőt bontott? Egyáltalán, mi a helyzet az ex kérdéssel: tényleg pörgünk azon, hogy mit élnek át a szakításunk után akár évek elteltével is?

vous - 2016.09.21.
Jennifer Aniston pezsgőt bontott (és más mémek) – Hány évig pörgünk az exek magánéletén?

Miről is szólnak a Jennifer Aniston örömére kihegyezett mémek?

Bizonyára ti is találkoztatok a főként Twitteren terjedő #Brangelina hashtagekkel, amelyeknek legalább a fele Pitt exét, Jennifer Anistont ábrázolja, aki – a jóbarátokbeli Rachel szerepében – ujjongva bont pezsgőt, bort, ugrál a szobában, röhög a barátaival, mintha csak a válás hírének örülne ennyire. Úgy látszik, az embereket legalább annyira foglalkoztatja Aniston reakciója, mint maga a Brangelina duó sorsa, aminek persze több oka is lehet.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Jennifer Aniston és Brad Pitt 2005 decemberében szakított. Akkoriban az a hír járta, hogy a pár azért távolodott el egymástól, mert Aniston nem akart gyereket Pitt-től, aki viszont már nagyon szeretett volna apa lenni. Adta magát, hogy a sztárszínész beleszeretett tehát a gyönyörű, vad és szenvedélyes Angelina Jolie-ba, aki viszont azonnal készen állt arra, hogy nagycsaládot alapítson a hírességgel. Míg Anistonnak máig nincs gyereke, Brangelináék szuperszülők hírében álltak, hat csemetét neveltek éveken át békességben.

Bár normális esetben Angelina karaktere a gaz csábító, aki porrá zúzta a gyönyörű sztárpár életét, és a többség a „szegény, magára hagyott” Jenniferrel tudott igazán azonosulni, az idő a Brangelina párost igazolta: jól döntöttek, ők bizonyultak igazán összeillő párosnak. Az, hogy közben Angelina és Brad örökbe fogadtak néhány gyereket, és saját porontyoknak is életet adtak, tovább mélyítette a képet, miszerint

Aniston csak vesztes lehet, aki bizonyára egész életében bánja, hogy elbukta ezt a remek partit. Pláne, hogy még csak gyereke sincs, hiába múlt – te jó ég! – 47 éves…

Eddig tart tehát a közvélemény hangja, arról meg nem szól a fáma, hogy Jennifer és Brad már 11 éve szakított, és a szőke színésznő 2011 óta Justin Theroux oldalán él, házasságuk szenvedélyes szerelemre épül. Imádja a munkáját, a magánéletében is boldog, és rühelli azt, amikor a gyerekvállalással piszkálják, mivel tisztában van azzal, hogy utódok nélkül is lehet teljes életet élni. Minden jel arra utal tehát, hogy jó ideje lezárta a Brad Pitt sztorit, és legfeljebb egy mély sóhaj erejéig mereng el a Brangelina duó sorsán, semmi esetre se érdekli mélyebben az exe sorsa.

Köszönjük, Jennifer Aniston! – ezért nagyon fontos a színésznő nyílt levele

Köszönjük, Jennifer Aniston! – ezért nagyon fontos a színésznő nyílt levele

Noha nem szokása a pletykákra reagálni és „a hazugságbizniszt duzzasztani”, Jennifer Aniston most kifakadt: elege van abból, hogy ha bedob egy hamburgert vagy fura szögből fotózzák a háza előtt egymást letaposó lesifotósok, máris szárnyra kel a pletyka, hogy gyereket vár, esetleg úgy elhízott, hogy a házassága is zátonyra futott emiatt.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Az, hogy a Twitteren az egyik fő téma Jennifer Aniston, és nem azért, mert új filmje van, de még csak nem is azért, mert épp túl szűk szoknyát vett fel, hanem mert AZ EXE – akivel 11 éve nincs már együtt – VÁLIK, elég sokat elmond arról, hogy mit gondolunk a nő helyéről: a fő funkciója, hogy egy alfa-hím oldalán álljon, amit ha elbukik, örökre gyászol, és egyetlen öröme az alfa-hím szakítása lehet csupán hátralévő életében. Most így mégis, jobban belegondolva: ki törődik azzal, hogy Angelina Jolie exei épp hogy érzik magukat a bőrükben ezekben a pillanatokban…?!

Na jó, azért az exek sorsa érdekel bennünket nemtől függetlenül is, ugye?

Lehet, hogy az egy évtizeddel korábbi történeteket már elengedtük, és valószínű, hogy házibulit sem rendezünk, amikor az exünk lapátra kerül, de azért azt nemtől függetlenül be kell látnunk, hogy többségünk egy ideig azért követi a hajdani nagy szerelem élete fejezeteit. Manapság, amikor a Facebookon akár minden másodpercét lekövethetjük, adja magát, hogy időről időre külön is átböngésszük a profilját, hiába töröltük esetleg – látványosan – az ismerősök közül.

Forrás:
AFP/ LUCKY NICHOLSON, iStock

Mi az oka annak, hogy az exeket azért lekövetjük?

A háttérben számos ok rejlik. Van, aki reménykedik abban, hogy újraéledhet a láng, és ezért szeretne tudni az esetleges vetélytársakról és egyéb fejleményekről, míg másoknak egyszerűen jólesik a visszaigazolás, hogy ő járt jobban: az ex nemcsak rémesen néz ki manapság, de obszcén poénokat posztol, munkanélküli, és az új párja is szánalmasan fest. Mindkét esetben gyakori forgatókönyv, hogy

látványos megosztásokkal szórjuk tele a Facebookot, hogy ő azért mindenképpen lássa: mi azért rrrrremekül megvagyunk nélküle, sőt.

A pszichológusok arra is rámutatnak, hogy gyakran azért nézegetjük a régi szerelmünk profilját, mert egyszerűen függőségi viszonyban élünk fájdalmunkkal: ilyenkor belelovalhatjuk magunkat, hogy neki se voltunk elég jók, őt sem becsültük meg kellőképp, és átélhetjük a fájdalmat, ha látjuk, hogy ő más oldalán azért átélte azokat az életeseményeket, amelyekre nekünk nem volt lehetőségünk vele (összeköltözés, házasság, gyerek, közös nyaraló, miegymás). Vagy úgy egyáltalán, mással sem.

Van azonban egy pont, amikor ezeket a fájdalmakat elengedjük: ha hosszú, többéves kapcsolatról van szó, egy „gyászév” – hiszen itt komoly gyászmunkáról van szó, hiába nem halt meg senki – általában elég szokott lenni a történtek feldolgozására a szakemberek szerint. Ebben az időszakban fokozatosan enyhül a fájdalom, lassan megbocsátunk magunknak is, és az új életünk egyre inkább letisztul és kisimul: már nélküle. Eljön a pont, amikor már nehezebb elképzelni, hogy milyen volna vele, mint azt, ami van, és könnyebbséget okoz, hogy közben új utak is nyíltak.

horoszkóp

Így viselik a szakítást a különböző csillagjegyek

Egyik csillagjegy sem tagadja meg önmagát, ha szakításra kerül a sor. Az úgynevezett kettős jegyek – Ikrek, Nyilas, Halak – ellentmondásosságuk miatt a legmegbízhatatlanabb jegyek hírében állnak. Kettősségük miatt hajlamosak párhuzamos kapcsolatokat fenntartani. Ha valami az egyikből hiányzik, kiegészítik a másikból. Ezért ezeknél a jegyeknél nagyon nyomós ok kell, hogy végleges szakításra kerüljön sor.

Lássuk, mi a helyzet a többiekkel!

Ebben a stádiumban – vagyis a kapcsolat lezárása után évekkel – már nem érzünk ellenállhatatlan késztetést arra, hogy kattintsunk: még ha néhány évente fel is horgad bennünk a kíváncsiság, hogy vajon mi lehet vele, inkább már csak egyfajta tárgyilagos, futó érdeklődés: ritkán vált csak ki mély érzéseket a szembesülés (igen, ahhoz azért különösen rossz passzban kell lenni).

Ahogyan a legtöbb ember tizenegy év után, úgy Aniston is elengedte és lezárta magában a Brad Pitt sztorit, és már új férje oldalán tervezi az életet. Botorság volna azt hinni, hogy az asztalon táncol pezsgővel a kezében, csak mert Brangelináék is beadták a kulcsot, de az azért elképzelhető, hogy kiült egy félmosoly az arcára, amikor a hírt először hallotta.

És hogy aztán mit csinált? Bizonyára bezárta a böngészőt, és odabújt a férjéhez, de ehhez már nincs közünk…

Ajánlott cikkek