Egyéb kategória

Twix, Snickers, Kit Kat: miért hívják így a csokikat? Elmondjuk!

Rengeteg csoki van, amit imádunk, de sosem gondolkoztunk még el azon, hogy miért is hívják őket úgy, ahogy. Pedig ha belegondoltok, elég érdekes neveik vannak. Kit Kat? Snickers? Twix? Vajon miért és kiről nevezték el őket? Most lerántjuk a csokibevonatot leplet róluk!

vous - 2016.09.23.
Twix, Snickers, Kit Kat: miért hívják így a csokikat? Elmondjuk!

Emlékeztek még a Charlie és a csokigyár című filmre? Ott egyértelmű volt, hogy a Wonka csoki kiről is kapta a nevét… Hát Willy Wonkáról. A film láttán pedig nemcsak megéheztünk, de még bele is vetettük volna magunkat a jó meleg csokitengerbe. Bár a történetből okulva lehet, nem jó döntés lett volna, de legalább a bőrünknek jót tett volna. De mi a helyzet a boltokban megvásárolható csokikkal és a neveikkel? Most kiderül!

Kit Kat

A ropogós csokis finomság, aminek már többféle változata is van először 1935-ben látott napvilágot „Rowntree’s Chocolat Crips” néven. Két évre rá lett belőle Kit Kat Chocolat Crips, majd a második világháború után kapta a Kit Kat elnevezést. Azt, hogy miről is kapta ténylegesen a nevét, nem sokan tudják, de köze lehet a méltán elhíresült Jazz Clubhoz, amit Kit Cat Clubnak emlegettek. Mindenesetre köszönjük, hogy megalkották ezt a finomságot, ráadásul több formában és ízben. Még Kourtney Kardashian is megmutatta, hogy kell enni valójában a Kit Kat csokit.

Objektum doboz

Milky Way

Az édes tejútrendszer. Nekünk egyből ez jutott eszünkbe, ha a nevéből indulunk ki, de a tejes csoki, ami valójában az első töltött csoki volt, egy Milky Way shake-ről kapta a nevét. 1923-ban kóstolhatták meg először – írja a Mental Floss.

Twix

Na, most a bal vagy a jobb Twixről beszéljünk először? Nos, a legtöbb csoki valami olyasmiről kapta a nevét, aminek normális alapja van. De a Twix elég különleges ebből a szempontból. A történetét rejtély övezi. 1967-ben voltak találgatások arról, hogy a Twix a „twin”, azaz az „ikrek” és a „mix”, azaz „keverés” szónak lehet az ötvözete. Teljesen elképzelhető, hogy így van, hiszen kettő csoki is van egy csomagolásban.

Objektum doboz

Snickers

„Kivagy, ha éhes vagy?” Mi inkább attól vagyunk ki, hogy eddig nem tudtuk, miért is hívják így az egyik legfinomabb édességet. Franklin Mars ötlete volt, hogy megalkossa ezt a finomságot. Neki köszönhetjük a Mars és a Milky Way csokikat is. A neve pedig egy elég romantikus történethez fűződik. A szerelem nagy úr, és mi lehetne jobb ajándék, mint elnevezni az egyik leghíresebb édességet a felesége kedvenc lováról? Nagyon cuki! A szomorú pont a történetben, hogy a ló két hónappal azelőtt elpusztult, mielőtt a csoki a boltokba került volna.

Ha legközelebb egy ilyen csokit majszoltok, akkor gondoljatok arra, milyen történet is áll mögötte, hiszen csokira nemet mondani elképesztően nehéz!

Címkék: #csoki #édesség #név
Ajánlott cikkek