Egyéb kategória

Brrr, már hideg van! Kint sportoljatok vagy bent?

Itt az ősz, vele együtt pedig jönnek a hidegebb napok, ahogyan gázolunk bele a télbe. Az elhivatott sportolók ilyenkor kezdenek agyalni, hogy ha eddig kint sportoltak egész nyáron, akkor most mi legyen a hideg időben. Avagy, itt a sokmillió forintos kérdés: kint vagy bent sportolni jobb, ha beköszönt a rossz idő? 

vous - 2016.09.24.
Brrr, már hideg van! Kint sportoljatok vagy bent?

Noha Nóri már összeszedte nektek, hogy futni bizony télen is lehet, ha jól felöltöztök, a Women's Health magazin is listába szedte, hogy mik a kinti és benti edzés előnyei és hátrányai.

A benti edzés mellett egyértelműen az szól, hogy nem kell olyan zavaró tényezőkkel megküzdenetek, mint a szembe fújó szél, a hideg, így teljes figyelmet tudtok szentelni az edzésetekre, így az sokkal intenzívebb, látványosabb és eredményesebb lesz. Ellenben tény és való, hogy a benti edzés unalmassá tud válni, hiszen a futópadon róni a kilométereket cseppet sem olyan élvezetes, mint például egy mesés erdei ösvényen
 

Forrás:
iStock

A kinti edzés viszont bizonyítottan csökkenti a stresszt. A természet nyugtató hatással van az elmétekre, így a szorongásaitok sokkal jobban oldódnak, mintha bent edzenétek, még annak ellenére is, hogy mindkét esetben elborítja a testeteket az endorfin. Ráadásul, ha elkezditek, akkor függővé válhattok, könnyen rá lehet ám szokni a kihívásokra! A buktatója pedig épp az, ami a benti edzés előnye: az időjárás körülményeivel meg kell küzdenetek, bent pedig nem. Az erőteljes széllökések és az eső eléggé el tudja kedvetleníteni az embert.

Ti a kinti vagy a benti edzést szeretitek jobban a hideg idő beköszöntével?

Ajánlott cikkek