Egyéb kategória

Ez a top 6 étel, ami tönkreteszi a bőrt – óvakodjatok tőlük!

Biztosan nem ér titeket meglepetésként, ha azt mondjuk, bizonyos ételek – beleértve néhányat a kedvenceitek közül is – rossz hatással vannak a bőrötökre. De mely ennivalók azok, amiket ki kéne zárnotok az étrendetekből, ha tiszta, sima bőrt szeretnétek? Íme!

vous - 2016.09.26.
Ez a top 6 étel, ami tönkreteszi a bőrt – óvakodjatok tőlük!

Egyesek szerint a csoki, mások szerint a zsíros ételek, de vannak, akik szerint a tejtermékek ártanak a legtöbbet a bőrnek. Most véget vetünk a találgatásoknak, a Bustle orvosai segítségével hatos listába szedtük bőrünk legnagyobb ellenségeit!

6. Nátrium

Ha túl sok nátriumot tartalmazó ételt fogyasztotok, akkor a bőrötök kiszárad, hámlani kezd, mivel a nátrium elnyelni a nedvességet. Ezért óvakodjatok az olyan ételektől, mint a szójaszósz, a sós húsok, a sajt, az instant levesek vagy a gyorskaják! Tudjuk, hogy ez nem hangzik túl jól, de nagyon fontos, hogy a bőrötök hidratált maradjon. 

Forrás:
pixabay

5. Tejtermékek

A tejtermékek nemcsak rossz hatással vannak a bőrre, de súlyosbíthatják is a már meglévő bőrproblémákat! Az olyan ételek, mint a tej, a joghurt vagy a fagyi serkentik az olajtermelést, ezért pattanásos, zsíros bőrhöz vezetnek. Ezért ha semmiképpen sem tudtok lemondani a tejes ételekről, legalább zsírszegény termékeket válasszatok!

Forrás:
pixabay

4. Búza

A búzát nehezen emésztjük meg, ezért pattanásokhoz vezethet. Tehát attól még, hogy a búza sok termékben szerepel, nem tesz jót a bőrnek. Ne felejtsétek el legközelebb lecsekkolni az összetevőket!

Forrás:
pixabay

3. Feldolgozott ételek

A feldolgozott ételek rengeteg adalékanyagot és tartósítószert tartalmaznak, amiktől begyullad a bőrötök. Tehát ha továbbra is ilyen kajákat fogyasztotok, akkor puffadt, vörös bőrre számíthattok! 

Forrás:
pixabay

2. Cukor

Fogadjunk, hogy erre azért számítottatok! A cukor rettentően rossz a bőrünknek. Nemcsak öregíti, hanem zsírosítja is, és emellett még pattanásokat is okoz! Éppen ezért kerüljétek a sütiket, a cukorkákat, a cukrozott reggelizőpelyheket, a cukros italokat, üdítőket és a ketchupot is. 

Forrás:
pixabay

1. Alkohol

A lista első helyezettje az alkohol, ezért ha csak egy dolgot választotok, amit a jövőben elkerültök, akkor ez legyen az! Az alkohol tartalmú italok még a cukornál is rosszabbak, ugyanis kiszárítják a bőrt, és elősegítik a ráncok képződését. Ugye ti sem akartok 30 évesen 40-nek kinézni? Akkor kerüljétek az alkoholt, és ha alkalmanként mégis lecsúszik 1-2 pohárkával, akkor igyatok minél több vizet mellé! 

Forrás:
pixabay
Ajánlott cikkek