Megvan, melyik a legkeresettebb diéta a Google szerint

Nők vallottak arról, mi volt a legrosszabb fogyókúrás tanács, amit valaha hallottak

Érdekes, mert általában az ember nem fogad el tanácsot bárkitől, ha mondjuk egészségügyi gondjai vannak. Ha baj van, akkor az orvoshoz fordul segítségért. Ha azonban a fogyásról van szó, a legtöbb nő vakon követ mindenféle hasznos ostoba tanácsot annak érdekében, hogy elérje azt a bizonyos álomalakot.

Azonban ez a legrosszabb dolog, amit tehettek! „Mindenki eszik, ezért hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy többet tudunk a táplálkozásunkról, mint valójában ” – mondja a szakértő, Georgie Fear. Még akkor is, ha az infó megbízható forrásból származik, valószínű, ahogy terjedt szájról szájra, egyre több dolgot ferdítettek rajta. Most 3 nő mesélte el, mi volt a legrosszabb fogyókúrás tanács, amit életükben hallottak.

1. Számoljatok minden egyes kalóriát, amit bevisztek a szervezetetekbe

„Az edzőm azt mondta nekem, hogy számoljak össze minden kalóriát, még akkor is, ha csak egy rágógumit veszek be” – Paige, 29

Mi ezzel a probléma?

Az, hogy ettől az emberek könnyen pánikba eshetnek. Nagy odafigyelést igényel az, ha állandóan követni szeretnétek, miben mennyi kalória van. Például egy étteremben szinte lehetetlen pontosan követni. Ez tehát az egész életetekre rányomja a bélyegét, mert valóban nagy feladat. Jobb ötlet inkább az úgynevezett élelmiszernapló, ahol leírjátok, milyen ételeket esztek gyakran, és hogy azok mennyi kalóriát tartalmaznak. Elég, ha ezekre odafigyeltek, hiszen már ez is sokat segít, mégsem változtatja meg rossz irányba az életeteket – írja a Women's Health.

Forrás:
iStock

2. Igyatok ecetet

„Egy edző egyszer azt mondta nekem, hogy igyak meg egy felespohárnyi almaecetet minden reggel. Azt mondta, ez elveszi az étvágyamat egész napra” – Mary, 29

Mi ezzel a probléma?

Az almaecet az egyik olyan élelmiszer, amit a természetgyógyászok ajánlanak, ha fogyni szeretnénk. Lényegében az almaecet nem veszélyes, de ha minden egyes nap egy felessel indítotok belőle, az gyommorégéshez vezethet. Ha ilyen módon szeretnétek elvenni az étvágyatokat, akkor inkább almaecet helyett kávézzatok! Persze, hosszú távon ez sem célravezető, de az még mindig egészségesebb megoldás.

almaecet
Forrás:
iStock

3. Hagyjátok ki a reggelit

„A kollégám azt javasolta, hagyjam ki a reggelit és kapjak be egy rágógumit helyette, ez elveszi az étvágyamat egész napra” – Tori, 24

Mi ezzel a probléma?

Nincs olyan trükk, amivel átverheted a tested. Ha rágóztok, azt a testetek nem fogja fel étkezésnek. Éppen ezért pont hogy próbálja majd pótolni a kimaradt étkezést, ami túlevéshez vezethet. 

Forrás:
iStock