Egyéb kategória

Ilyen a modern női szépség: gyönyörű fotók meztelen hátakról

Sokszor a saját bőrünkön érezzük, hogy a nők mennyire ki vannak téve a társadalom elvárásainak, és hogy megfeleljenek ezeknek, el kell rejteniük anyajegyeiket, sebhelyeiket, tetoválásaikat – egyszóval mindent, ami „tökéletlen” rajtuk. Egy fotós megelégelte ezt, és úgy döntött, fotósorozatot készít meztelen nőkről – de csak és kizárólag a hátukról, hogy megmutassa, milyen természetesen gyönyörűek a modern kori nők anélkül is, hogy akár megmutatnák az arcukat.   

vous - 2016.09.28.
Ilyen a modern női szépség: gyönyörű fotók meztelen hátakról

Kacy Johnson fotós egyszer s mindenkorra megelégelte a nők kiszolgáltatott helyzetét a társadalom által kreált ideáknak, ezért gondolt egyet, és megalkotta a FEMALE című fotósorozatát, amin semmi mást nem láthatunk, mint meztelen női hátakat.

Johnson ezekkel a fotókkal szerette volna megmutatni a világnak, hogy a teljesen lecsupaszított, smink, sőt ez esetben arc nélküli nők is milyen gyönyörűek, és hogy a természetesség még mindig a legvonzóbb tulajdonság, amivel egy nő meglágyíthatja a férfiak szívét. Persze a modellek hátát egyik esetben sem retusálta – láthatunk minden ráncot, pöttyöt, tetkót, amit „normál esetben” nemcsak ruha, hanem a belénk nevelt megfelelési kényszer fedne. Ráadásul a képeken minden korosztályú, alakú, identitású és bőrszínű nő megfordul, ezáltal is rámutatva arra, hogy mindannyian nők és gyönyörűek vagyunk.

Íme, a FEMALE sorozat néhány darabja, ha tetszenek, nézzétek végig az összes fotót itt!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Hát nem gyönyörűek?

Ajánlott cikkek