Egyéb kategória

Eddig rosszul mostuk a fehérneműnket? Így kell helyesen tisztítani őket

A megfelelő fehérnemű kiválasztása embert próbáló feladat: a finom szövetek és az egekbe szökő árak között könnyen elveszhetünk, a melltartóméretünkről nem is beszélve. Ráadásul akkor sem érnek véget a megpróbáltatásaink, ha megtaláltuk a (következő) igazit, ugyanis fehérneműt mosni majdnem olyan nehéz, mint megtalálni a tökéletes darabot!  

vous - 2016.09.29.
Eddig rosszul mostuk a fehérneműnket? Így kell helyesen tisztítani őket

Bizony, semmi sem fogható ahhoz a bizsergető érzéshez, hogy bármi is történjen ma, legalább szexi fehérnemű van rajtunk. Igen ám, de ha megvettétek, viszont nem tudtok gondoskodni a kiválasztott fehérneműtökről, könnyen fakulhat a fent felvázolt szupergirl-érzés – és a kedvenc melltartótok színe is. Ezért elhoztam nektek Allison Beale, a Journelle márka marketingigazgatójának tanácsait többek között arra vonatkozóan, hogyan is mossátok megfelelően a fehérneműiteket!    

1. Ne mossátok a melltartótokat minden egyes viselet után

Hiába érzitek úgy, hogy a kedvenc melltartótok már egyetlen alkalom után bemocskolódott, nem tesz neki jót, ha minden egyes alkalommal kimossátok, miután felvettétek. Beale szerint minden hetedik viselet után kell csak kimosni őket, ugyanis a gyakori mosás roncsolja az anyagot, amitől a melltartó gyorsabban tönkremegy. Szóval ha minimum 4 melltartó csücsül a szekrényetekben és gyakran cserélgetitek őket, az máris azt jelenti, hogy havonta csak egyszer kell őket kimosni. Persze nem az összeset egyszerre, hiszen akkor semmi nem marad az esti partira!  

Objektum doboz

2. Viszlát, mosógép, helló, kézzel mossás! 

Annak érdekében, hogy megóvjátok a finom anyagot, érdemes kézzel mosni a fehérneműtöket – bizony, éppen úgy, mint dédanyáink idején. Habár ez első hallásra bonyolultnak és kellemetlennek tűnik, a valóságban nem olyan nagy ügy: csak langyos vizet kell eresztenetek egy lavórba, vagy akár a kádba, beleszórni egy adag mosóport, aztán többször megforgatni a bugyikat és melltartókat a vízben. Ha már tiszták, öblítsétek ki és akasszátok fel őket száradni.    

3. Akasszátok egymásba a melltartókat a szekrényben 

Ezalatt azt értjük, hogy illesszétek egymásba a melltartókosarakat, és úgy tároljátok őket a gardróbotokban. Ez segít abban, hogy megőrizzék a formájukat, ráadásul több hely marad a többi cuccnak! 

Objektum doboz

4. Akasszátok fel a finomabb darabokat! 

Ez csak azoknak szól, akik rettentően vigyáznak egy-egy jól megválasztott darabra, de ha van időtök és főleg helyetek az ilyesmire, akkor tartsátok a többitől szeparálva, felakasztva a kényesebb fehérneműket. Így nem gyűrődnek össze, tovább megtartják eredeti formájukat, az anyag pedig garantáltan sehol sem nem törik meg! 

Ajánlott cikkek