Egyéb kategória

Leesett az állunk! Ezt a 6 dolgot az összes modellfotón retusálják

Bár mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a legtöbb divatfotó a tökéletességét leginkább a rengeteg utómunkának köszönheti, azért sokszor mégiscsak elfog minket egy kellemetlen érzés: mégis hogy lehetnek ezek a nők ENNYIRE tökéletesek? Nyugi, ők sem így néznek ki a valóságban, sőt! 

vous - 2016.09.29.
Leesett az állunk! Ezt a 6 dolgot az összes modellfotón retusálják

A Fashionising összegyűjtötte a top 6 dolgot, amiről tutira nem gondolnátok, hogy minden képen retusálva vannak. Ámuljatok most velünk!

Bőr

Nektek is szemet szúrt már, hogy a modellek arcán semmiféle pattanás, pirosság, bőrhiba vagy anyajegy nem éktelenkedik? Pedig ők sem porcelánbaba bőrrel születtek, viszont mivel ez az egyik alapja a „tökéletes” megjelenésnek, ezért általában a Photoshop-guruk is a bőrhibák eltüntetésével indítanak. 

Szemek és száj

Csillogó őzikeszemek, csókos száj, tökéletes ívű szemöldök: nem, ezt sem a természet, hanem a retus alkotta.

Fogak

Gondolkodtatok már rajta, hogyan lehetséges, hogy a modellek mosolya mindig vakítóan fehér? Nos, annyit elárulunk, hogy nem a napi háromszori fogmosástól… A fogak kifehérítése egyébként az egyik leggyakoribb trükk, amit bevetnek az utómunkálatok során – a végeredmény pedig fantasztikusan ragyogó és rémisztően természetellenes.

Haj

Bennetek is rendszeresen rossz érzést keltenek a sampon- és hajfestékreklámok csillogó hajú modelljei? Persze amikor kipróbáljátok a reklámozott termékeket, a ti hajatok a közelébe sem ér… Hmmm, vajon mi lehet a titok? Naná, hogy a Photoshop!

Derék- és csípőbőség

Mielőtt még belemennénk, hogy miért is baj a modellek tökéletes homokóra alakúra retusálása, beszéljen helyettünk a statisztika: egy felmérés szerint a nők 70%-a sokkal inkább depressziósnak, mint motiváltnak érzi magát hárompercnyi divatmagazin-lapozgatás után. Ennek ellenére valamiért még mindig tart a csontsoványra vagy éppenséggel darázsderekúra szerkesztett modellek rémuralma a divatiparban. Pedig nyugi, a ti testetekkel sincs semmi baj, sőt!

Smink

A tökéletes alapozót keresitek? Akkor ne a reklámokból, hanem inkább a saját tapasztalataitokból vagy az ismerőseitek véleményéből induljatok ki. Természetesen a sminkmárkák modelljei is viselik az adott terméket, de a több réteg alapozó felé még kerül egy jó adag Photoshop is.

photoshop

A Photoshop nem bűn! – minden, ami a gomb lenyomása után történik

Persze azért a retusálás nem bűn és nem kell leszámolni vele teljesen. De hol a határ a valóság és a giccs között? Fotósunk, Ancsa, nemrég egy kis bepillantást engedett a kulisszák mögé, és mesélt arról, hogy a retusálás miért nem elítélendő.

A cikkét ITT olvashatjátok!

Ajánlott cikkek