Egyéb kategória

Ezekkel a fűszerekkel győzzétek le a pattanásokat!

Legalább annyi okot tudunk felsorolni a pattanás kialakulására, mint módszert az orvoslására. Van, aki azért küzd vele, mert a „piros betűs napok” előtt áll, van, aki a előző napról fennmaradt smink miatt, és van, aki nem tudja, miért. Ám az mindenkiben közös, hogy szeretnének mihamarabb megszabadulni ettől a bőrproblémától. Erre hoztunk most egy újabb alternatívát.

vous - 2016.09.30.
Ezekkel a fűszerekkel győzzétek le a pattanásokat!

Ha szerencsések vagytok, már rég letudtátok a pattanásos korszakotokat, de sokan vannak olyanok, akik az egész életüket végigküzdik ezzel a bőrproblémával. Igyekeztünk már többször segíteni a témában, összegyűjtöttük például, milyen tévhitekkel számoljatok le, és milyen szokásokat iktassatok ki az életetekből, amennyiben makulátlan arcbőrt szeretnétek. Ha szerettek próbálkozni és kísérletezgetni, itt van három olyan fűszer, melyek most nem az ennivalótokba, hanem az arcmaszkotokba fognak kerülni.

Kurkuma

A kurkuma egyszerre gyulladásgátló, antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal bír. Ha mézzel vegyítitek, nem lesz sárga az arcotok, viszont nyugtathatjátok a gyulladt pattanásokat, elősegíthetitek a hegek gyógyulását, és normalizálhatjátok a faggyúmirigyek működését.

Objektum doboz

Fahéj

A fahéj szintén gyulladásgátló, emellett antiszeptikus hatású, ám a gyulladások mellett az arcotok pirosságát is enyhíti. Ez egy igen erős fűszer, így tisztán semmiképp se alkalmazzátok, ezt is vegyítsétek mézzel.

Objektum doboz

Szerecsendió

Az antibakteriális és a gyulladásgátló tulajdonság mellé becsatlakozik a vérzéscsillapítás is. Nemcsak helyreállítja a bőr állapotát, és javítja a pórusok működését, hanem megszabadít az elhalt hámsejtektől és halványítja a  ráncokat.

Objektum doboz

Íme egy recept, ha kipróbálnátok az összeset egyszerre:

Ezekre lesz szükségetek:

  • 2 teáskanál méz
  • 1 és ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál finomra őrölt szerecsendió
  • egy csipetnyi kurkuma
  • egy csepp olívaolaj

Keverjétek össze az összes alapanyagot egy kis tálkában, majd egy vékony rétegben vigyétek fel az arcotokra, és hagyjátok állni 30–60 percig. Előfordulhat, hogy marad a készítményből, azt tegyétek a hűtőbe, de egy héten belül használjátok el!

Ajánlott cikkek