Egyéb kategória

Senki sem büszke rá, de mindenki csinálja, mi az? Eláruljuk!

Márkás karóra, papírpoharas kávé, szivárványra manikűrözött körmök – néhány abból a rengeteg közhelyből, ami napi szinten szembejön velünk az Instagramon. Félreértés ne essék: én is bűnös vagyok – ahogy valószínűleg már mindenki posztolt ki klisé képeket. Azt mondom, vegyük elő az öniróniánkat, és nevessünk egy jót a leggyakoribb lájkvadász posztokon.

vous - 2016.10.01.
Senki sem büszke rá, de mindenki csinálja, mi az? Eláruljuk!

Az Instagram veszélyes alkalmazás: amikor letölti az ember, gyakorlatilag szerződést ír alá az ördöggel és eladja a lelkét a kis piros szívecskékért. Természetesen túlzok, de tény, hogy a lájkokért sokan sok mindenre képesek. Idővel mindenki kitapasztalja, mi az, amivel a legnagyobb érdeklődésre tehetnek szert a fotói – és a másoknál már bevált receptet mindenki szívesen alkalmazza. Ami működik, az viszont idővel közhelyessé válik, mivel felhasználók milliói kezdik el használni. És hogy mik az eddigi legelcsépeltebb fotók? Eláruljuk.

#selfie

Minden ezzel kezdődött. Azzal az átkozott szelfivel, ami készülhet a fürdőszobában vagy a liftben, egy biztos: újat mutatni nem tud. Kivételek persze vannak, de kár lenne tagadni, hogy ez az egyik legelcsépeltebb dolog, ami fotóként szembejön velünk. Ahogy azt is felesleges lenne tagadni, hogy mindannyian szelfizünk – vagy szelfiztünk már.

Egyébként tudtátok, hogy Anna Wintour még soha nem csinált magáról szelfit?

Objektum doboz

Objektum doboz

csaj szerelem telefon szerelem

A legnagyobb hibák, amiket elkövetünk szelfizés közben

Lépjünk túl azon, hogy a szelfi ciki-e, vagy sem, mert teljesen mindegy, mivel mindannyian csináljuk, csak a kevésbé bátrak nem teszik közzé a közösségi oldalakon. Szóval a szelfi a mindennapok része, éppen ezért fontos, hogy beszéljünk arról, mik a szelfi-alapszabályok. Azt már tudjuk, hogy miért nem szeretjük magunkat a képeken, most jöjjenek az egyetemes szelfihibák, amiket mindenki elkövet fotózás közben.

Korábbi cikkünket itt olvashatjátok.

#cloudporn

Amit az ég produkál, az nemcsak a szabad szemnek, de a kamerának is kedves. Legyen szó felhőpornóról, naplementéről, csillagos égboltról, szivárványról, vagy egy tiszta égboltot keresztülszelő repülőgépről – a siker garantált. Az igazán pofátlanok a manipulált naplementét #nofilter taggel posztolják. Az egyetlen probléma, hogy amit szabad szemmel nem lehet megunni az fotókról visszaköszönve elég hamar uncsivá válik…

Egyet azért merek remélni: aki ezt bőszen kiinstázza, az szabad szemmel is kiélvezi a látnivalót.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

#coffetime

Tudjátok, miért írják rá a neveteket a Starbucksban a papírpoharakra? Nem, nem azért, hogy át tudjátok venni a pult végén – ezt blokk alapján is megtehetnétek. Azért, mert ez a világ legzseniálisabb marketinghúzása… A nevek azért kerültek fel a poharakra, hogy az esetleges elírásokból csodálatos social media posztok szülessenek – ezáltal is reklámozva a kávéházat. A dolog zsenialitását mi sem szemlélteti jobban, mint az az elképesztő mennyiségű fotó, ami ebben a témában szembe jön. Nemcsak az elírt neves, de a név nélkül lefotózott, drága órával és tökéletes manikűrrel összekomponált képek is népszerűek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

#helloautumn, #hellowinter, #hellospring, #hellosummer

Aki a siker felé igyekszik Insta-országban, az most figyeljen nagyon:

lábfej + föld = siker.

Ennyi a képlet, nem több. A dologban a titkos összetevő persze az adott évszak. Tavasszal virágok közé, nyáron homokos tengerpartra, ősszel a lehulló falevelek közé, télen a hóba kell beállni.

Köszönjük, ismeretlen lábfejek, hogy mindig jelzitek az évszakváltozást! Nélkületek aligha vennénk észre, mi is történik körülöttünk a világban.

Objektum doboz

Objektum doboz

#iphone45678910

Nekem kislány koromban azt tanították, a pénzzel nem hivalkodunk, bármennyi is legyen belőle. Most vagy az van, hogy csak nekem volt édesanyám, vagy ez a közösségi médiára nem érvényes, mert velem közvetett módon ugyan, de elég gyakran szembe jön az anyagiakkal való felvágás. Egyik kedvenc példám erre az Apple termékek körüli felhajtás, ami sokak szemében validálja a fent leírtakat. Értem én, hogy rá lehet csúszni ezekre a kütyükre, na de ennyire? Igen, ennyire. Az iPhone és a Macbook rendszeresen szembejön. Természetesen mindig a legújabb.

Persze mindez úgy az igazi, ha az ember pénzköteggel is megküldi a képet. Én meg csak irigy vagyok, az a bajom, igaz?

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

#travel

Utazni jó dolog, ezt már Szirmai Gergő is elárulta nekünk egy vele készült korábbi interjúnkban. Sokan vagyunk, akik szeretünk világot látni, és ezt az instán leginkább egy repülő ablakából lefotózott gépszárnnyal és az azt körülvevő felhőkkel szeretjük demonstrálni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Higgyétek el, én is áldozatául estem jó pár fönt említett kategóriának – de ahogy azt az elején is mondtam, tekintsünk öniróniával magunkra és embertársainkra. Mindannyian posztolunk néha közhelyeket, de ez teljes mértékig megbocsátható bűn.

Ha valami akkora örömet okoz nektek, hogy szeretnétek tudatni a  világgal, tegyétek meg – akkor is, ha már százmillióan megtették előttetek. De tényleg.

Ajánlott cikkek