Egyéb kategória

Titeket is nyaggatnak a szüleitek? Hát, nagyon jól teszik!

Ha állandóan nyaggatják az embert, az elég kellemetlen. Főleg, ha az a személy, aki mindig tesz valami zsémbes megjegyzést nem más, mint az anyánk. De most kapaszkodjatok meg! Kiderült, hogy ez jobb hatással van az életetekre, mint gondolnátok!

vous - 2016.10.01.
Titeket is nyaggatnak a szüleitek? Hát, nagyon jól teszik!

Egy kutatás során azt állapították meg, hogy azok a gyerekek, akiknek a szülei folyamatosan morognak, és zsörtölődős megjegyzéseket tesznek, sikeresebbek lesznek az életben, mint azok, akiket nem nógatnak. Jobban kereső munkát kaphatnak, nagyobb számban mennek egyetemre, határozottabbak lehetnek. Pedig kinek hiányoznak a tinédzserkorából folyamatos nyaggatások? Később megköszönhetitek nekik, hiába gondoljátok úgy, hogy néha jobb, ha szárnyalni hagynak

Objektum doboz

Hihetetlennek tűnik, a kutatás mégis komoly alapokon nyugszik. 2004 és 2010 között csaknem 15.000, 13 és 14 éves tinit kérdeztek meg erről. Megállapították, hogy azok a fiatalok, akiknél magasabbak voltak otthon az elvárások, sikeresebb döntéseket hoznak a jövőben.

Azt is fontos megemlíteni, hogy nem mindegy, melyik szülőnk az, aki jobban nyaggat minket. Biztos ti is tapasztaltátok már, amikor a szüleitektől csak ezt lehet hallani: „Kérdezd meg apádat!” Majd tőle is ezt a választ kapjátok: „Kérdezd meg anyádat!”… Na, itt a pont! Az anyák sokkal nagyobb hatással vannak a döntéseinkre és a jövőnkre.

Objektum doboz

Természetesen sok kivétel lehet. Például szerezhettek jól kereső állást, ahol a munka hősei vagytok egyetem nélkül is, hiába nem halljátok a nap 24 órájában a zsörtölődős megjegyzéseket a szüleitektől.

Objektum doboz

Azért köszönjetek meg nekik mindent, hiszen a gyereknevelés az egyik legnehezebb és legboldogabb dolog a világon!

Ajánlott cikkek