arc lány barna haj

A hajatok és a körmötök megmondja, milyen vitaminra van szükségetek!

Igen, már megint vitaminokról lesz szó, de ne forgassátok a szemeteket, mert ha tetszik, ha nem, jelentősen befolyáslja az életminőségeteket és a kinézeteteket is, hogy fel van-e töltve a vitaminraktárotok.

Persze, elmehetnétek egy vizsgálatra, ahol egy vérvételből kiderülne, hányadán álltok a vitaminokkal, de az a helyzet, hogy a testek is elég jól jelzi az ilyesmit. Ha például erősen töredezik a hajatok és a körmötök, az egyértelműen azt jelzi, hogy B7-vitamin-hiányotok van – írja a Women's Health. A haj fakósága, a bőr gyulladása, hámlása szintén erre utalhat, ekkor jó, ha az étrendetekbe több teljes kiőrlésű gabonát, tojást, tejtermékeket, diót és a fehérjéket iktattok be.

Székrekedésetek van? Szedjetek B3-vitamint!

Ez a vitamin felelős ugyanis azért, hogy a testetek, gyomrotok, bélrendszeretek megfelelően működjön. A túl kevés B3-vitamin emellett hányingert, hasmenést is okozhat, így ne felejtsetek gyakran húst, halat, tojást, diót és zöldségeket enni!

Várandósak vagytok? Pótoljátok a folsavat!

Ez leginkább a sötétzöld zöldségekben lelhető fel, mint a spenót, a csicseriborsó, a lencse. Az emberek többsége elég folsavhoz jut étkezései során, de a terhes nőknek sokkal több folsavra fan szükségük az átlagnál, hogy a baba megfelelően fejlődjön

Forrás:
iStock

Könnyen szereztek lila foltokat? C-vitamin-riadó!

Az alacsony C-vitaminszint az ereket is gyengíti, ezért könnyen kiszivárognak a vörös vértestek az erekből, és lám, máris lett egy zúzódásotok, amiről fogalmatok sincsen, hogy honnan szereztétek! Egyetek citrusféléket, papayát, sárga paprikát és epret.

A szemeitek folyton pirosak? Ismerjétek meg a B2-vitamint!

Főleg azokra jellemző, akik extrém vékonyak, diétáznak vagy emésztési problémáik – például lisztérzékenységük – van. A B2-vitamin hiánya először a kötőhártya bevérzésével mutatkozik meg, így mindenképpen pótoljátok gyorsan tejjel, hallal, leveles zöldségekkel!

Görcsöl a lábatok? E-vitaminra van szükségetek!

Az E-vitamin az egyik legalapvetőbb vitaminja a testeteknek, aminek fő feladata az, hogy lassítja az öregedési folyamatokat. A kutatások bebizonyították, hogy ha nyugtalan láb-szindrómátok van, vagy görcsöl a lábikrátok, akkor E-vitaminra van szükségetek. Szerencsére diófélékből, növényi olajokból és tojásból könnyedén pótolhatjátok!