Egyéb kategória

Négy nő, négy vallomás: ez motiválta őket az életmódváltásra

Az életmódváltás jól hangzik, ám még sokszor az áll a háttérben, hogy bikinialakot érjetek el, az életmódváltás nem feltétlenül erről szól, hanem arról, hogy egészségesen éljetek. És hogy mi kell ahhoz, hogy a bikiniformán túl is motiváltak legyetek belevágni az életmódváltásba? Megpróbálok erre válaszokat szerezni nektek.

vous - 2016.10.02.
Négy nő, négy vallomás: ez motiválta őket az életmódváltásra

A Women's Day magazin rendszeresen segít nőknek abban, hogy életmódot váltsanak, és most megkérte őket, idézzék vissza azt a bizonyos pillanatot, amikor elhatározták, hogy belevágnak abba, hogy fenekestül felforgassák az életüket. Azt is kérték, fogalmazzák meg, mi volt a legérdekesebb ahaélményük, ami meglepte őket a váltás során.

A 37 éves Ambert az egészségügyi eredményei vágták pofon olyan lendülettel, hogy száznyolcvan fokban megváltozott az élete. Kiderült, hogy nagyon rosszak a vércukorszint-eredményei, és nyakig belesüppedt a cukorbetegség ingoványos hétköznapjaiba. Emésztette a bűntudat, hogy nem vigyázott a testére, holott a családban is sokan cukorbetegek, ami hajlamosító tényező a betegség kialakulásához.

Forrás:
iStock

Ami pedig azt a bizonyos ahaélményt illeti:

Lenyűgözött, hogy milyen sokat számít két pohár víz ebéd és vacsora előtt. A víz eltelít, és csillapítja az éhséget.

A 47 éves Jacqueline 2015 decemberében szembesült azzal, hogy mi minden fenyegeti az egészségét. Szüleit a magas vérnyomás okozta egészségügyi problémák miatt vesztette el, és a cukorbetegség is végigvonult a családfa minden ágán. „Tudtam, hogy problémáim lesznek egyszer a túlsúlyom miatt, de ez mellbe vágott” – nyilatkozta, így eldöntötte, hogy mindent megtesz azért, hogy hosszú, egészséges életet élhessen. Ami pedig a legnagyobb tanulság volt Jackie számára az életmódváltásban, az az, hogy a kis, apró változtatás is nagy eredményeket tud hozni.

21-nap-anna-es-emcsi

A VOUS-lányok is életmódot váltottak!

Fotósunk, Anna és szerzőnk, szerkesztőnk Emcsi augusztusban mesélt nektek arról, miért szánták el magukat a nagy lépésre. A nagy lépésre, miszerint lemondanak az egészségtelen ételekről, megbarátkoznak a testmozgással, és testileg-lelkileg új életet kezdenek. 

Az Emcsivel készült miniinterjút ITT, Anna motivációit pedig ITT olvashatjátok, azt pedig, hogy hogyan zárult számukra az első három hét, ITT!

Maryellen 2004-ben műtéten esett át, mivel nyitott szívbillentyűvel született. Ennek melléktüneteként szívitmuszavarral és alacsony vérnyomással küzdött mindennap, és a műtét utáni nyolc év alatt több mint ötven kilót felszedett. Utálta külsejét, és gyűlölte, hogy folytonos félelemben él. Elkezdett változtatni az életmódján, fogyni kezdett, ám 2013-ban egy szívroham megállította a törekvéseit. Ekkor jelentkezett a magazin felhívására, hogy szakértői gárdával újra belevágjon az életmódváltásba. Ezúttal sikerrel. Ahogy mondja, a siker kulcsa a rugalmasság.

 Az évek alatt rengeteg szigorú diétát követtem, hiába. Megtanultam, hogy lehet ezt élvezettel is csinálni

– vallja.

Melanie évről évre eljárt egy motivációs konferenciára, ahol újra és újra azt írta le a célbeállítás gyakorlat során, hogy fogyni szeretne. Évről évre úgy ment vissza, hogy nem sikerült neki. „Magas vérnyomással küzdöttem, és magas volt a koleszterinem is. Tudtam, hogy ha egészségem nincsen, semmim nincs. Nem akartam úgy visszamenni, hogy ismét ugyanazt írom le” – meséli, legnagyobb ahaélményének pedig azt tartja, hogy megtanulta jól megszervezni a napjait.

Ha találkozom valakivel, akkor azt javaslom, hogy sétáljunk, ne üljünk be valahová.

A leadott 22 kilójával ma már büszkén mehet vissza a konferenciára.

Nektek mi a motivációtok?

Ajánlott cikkek