Új irány: diétázzatok kajapornóval!

Új értelmet nyertek a kajafotók: egy kép elárulja, mennyi kalóriát esztek meg

A fogyni vágyók egyik legnagyobb mumusa a kalória, képesek percekig bogarászni a termékek oldalán, abban mennyi is található. A nap folyamán folyamatosan adogatják össze az értékeket, vagy az is lehet, hogy már napokkal korábban összeállítják a menüsort a kívánt kalóriaérték szerint. Ám most itt egy újdonság, amely nagyban megkönnyíti azoknak az életét, akiknek a matek nem, viszont a kalóriamennyiség fontos.

Ha azt a szót halljuk, hogy kalória, rögtön a fogyókúra jut eszünkbe, azonban ez az érték van, akinek a cukorbetegsége, és van, akinek csak szimplán az egészéges táplálkozás miatt fontos. Különbözőképp vezethető a napi bevitt mennyiség, összeadogathatjátok mondjuk a telefonotok jegyzettömbjében, a határidőnaplótok hátuljában, így folyamatosan figyelhetitek, mikor éritek el a maximumot.

Viszont könnyen előfordulhat, hogy elfelejtitek például azt az ebéd utáni fánkot is hozzáadni, vagy épp valamiért kimarad egy érték. Ha ezen gyakran bosszankodtok, most nyugodtan hátradőlhettek, ugyanis itt a ti megmentőtök, a Lose it! applikáció.

A Hello Giggles szerint a program már eddig is elérhető volt a piacon, ám most egy igazán érdekes újításal rukkoltak elő a fejlesztők. Az app mostantól helyettetek kiszámolja a kalóriaértéket, ráadásul igencsak menő módon. Elég csak egy képet készíteni az ételről / italról – pont úgy, mintha azt az Instagramra készítenétek –, és már meg is kapjátok az adott dolog kalóriatartalmát.

Ebben az egy doboz eperben például 46 kalória lakozik:

Objektum doboz

Természetesen a program azért számít a segítségünkre, ha nem ismeri fel azonnal a tányéron található dolgokat, egy listából kiválaszthatjuk a megfelelőt. Emellett persze szükséges néhány adatot magunktól megadni, mint például azt, hogy milyen olajat használtunk a sütésnél, vagy milyen sajtot reszeltünk a tésztánk tetejére. Mert ugye azt tudjátok, hogy a tészta igenis lehet egészséges?!

Amennyiben csalni szeretnétek, készüljetek fel a kudarcra, mert valaki tesztelte, hogy mi történik, ha plusz ételeket is kiválaszt az applikáció listájából, ám az alkalmazás egyből észrevette, és ezt jelezte is a számára.

Az alkalmazás új funkciója még nem elérhető nálunk, de legyetek szemfülesek, biztosan megérkezik hozzánk is!