Egyéb kategória

Szandál-zokni kombó, szörfös nyaklánc és társaik: így NEM öltözik egy vonzó férfi a VOUS-lányok szerint

Kockás ing, kötött sapka, farmernadrág – néhány a férfiak által leggyakrabban viselt darabok közül. Most épp ezek a legdivatosabbak, de a trendek változnak: amivel ma bevágódhat nálunk egy férfi, az pár év múlva már nem biztos, hogy elég lesz a sikerhez. Vannak viszont olyan dolgok, amiken nem fog az idő: egyes, nők által megvetett ruhadarabok és kiegészítők stabilan tartják a gyűlölt pozíciójukat. Most eláruljuk, szerintünk melyek ezek.

vous - 2016.10.05.
Szandál-zokni kombó, szörfös nyaklánc és társaik: így NEM öltözik egy vonzó férfi a VOUS-lányok szerint

Az öltözködés fontosságán lehet vitatkozni: egyesek szerint felszínes dolog odafigyelni a megjelenésünkre, mások szerint nélkülözhetetlen. Ez a kérdés valószínűleg örökre megosztja majd az emberiséget, de tudományosan alátámasztott tény, hogy a másikról mindössze 30 másodperc alatt döntjük el, szimpatikus-e számunkra, vagy sem. Ez a fél perc pedig túl rövid idő ahhoz, hogy elhihessük: a külcsín nem játszik szerepet abban, hogy mit gondolnak rólunk. Lehet például akármilyen okos vagy kedves egy pasi, ha az alábbiak valamelyikét viseli, a VOUS-lányoknál bizony csökken az esélye…

Eszter és a blingbling

Bár ez lehetne egy mai, budapesti alternatív zenekar neve is, sajnos nem az. Pusztán arról van szó, hogy a fast fashion ellen harcba induló főszerkesztőnk, Eszter a férfiak ékszerviselési szokásaiban talál némi kivetnivalót:

A nyakláncokat, pecsétgyűrűket, karkötőket nemesfémből kifejezetten utálom. A gyűrű maradhat akkor, ha egy-két darab van belőle és ezüst. Természetesen a fából készült szörfös nyaklánc sem a szívem csücske.

Amit még irtana a férfidivatból: tangapapucs.

Objektum doboz

Andi és a boxerkidobós nadrág

Nagyon nem mindegy, hol is van a nadrágunk derekának vonala. Az eltelt években nálunk, csajoknál például a csípőnacikból magas derekúak lettek. A pasiknál viszont már-majdnem-feleség munkatársunk, Andi szerint az arany középút lenne a nyerő – csak hát sokaknak nem sikerül rálépni erre a bizonyos útra:

Engem ki lehet kergetni a világból azzal, ha a pasi szűk répagatyát hord és az amúgy is túl kicsi ülepű, feszülős nadrágban nincs semmilyen fenék. A másik, ha a naci ülepe térdig ér, és az övrésze is eléggé lent van, a boxer pedig teljesen kilátszik.

Amit még irtana a férfidivatból: tangapapucs, szörfös nyaklánc.

Objektum doboz

Fanny és a városi kalandorok

Aranykezű grafikusunk, Fanny szavait hallva mi is csak bólogatni tudtunk. Hogy mit mondott?

Szerintem kiakasztó az a férfitípus, amelyik a városban is úgy öltözködik, mintha éppen kirándulna. Gondolok itt a túrabakancsra, a széldzsekire és a hátizsákra. Ez érthetetlen, hiszen a városban vagyunk, ahol nem kell a természet erejével megküzdeni…

Srácok, ha a városban a villamos néha el is megy az orrotok előtt, nem fenyeget titeket sem az eltévedés, sem az éhenhalás, sem a halálra fagyás a következő érkezéséig.

Amit még irtana a férfidivatból: szandál, strasszköves vagy túlzottan mintás póló, deszkás nadrág, „vicces” sapkák, vagy bármi, ami túl színes.

Objektum doboz

Zsófi és a legvadabb rémálmunk

Fotósunk, Zsófi igen merész kijelentésre szánta el magát, amikor arról kérdeztük, mit nem tud elviselni egy férfi szettjén:

A zokni-szandál párosítást utálom – de szerintem ez igazából csak egy városi legenda, mert én élőben még sosem láttam ilyet 50 alatti férfin.

Városi legenda-e vagy sem, egy biztos: nekünk is rémálmaink vannak tőle.

Amit még irtana a férfidivatból: mély ülepű, segg- és boxerkidobós nadrág, szörfös nyaklánc, félrefordított baseballsapka.

Objektum doboz

Sophie és a nadrág, amit MacGyver is megirigyelhetne

Hírszerkesztőnk, Sophie nem kíméli a pasikat, ugyanis egy igencsak népszerű darabot állított a céltáblája közepébe: 

Bár nagyon utálom, de nem volt olyan pasim, akinek ne lett volna legalább egy oldalzsebes nadrágja. Valamiért engem ezzel ki lehet kergetni a világból…

Srácok, én értem az oldalzsebes koncepciót: rengeteg dolgot bele tudtok pakolni azokba a bizonyos zsebekbe. Lakáskulcsot, pénztárcát, telefont, svájci bicskát, hamuban sült pogácsát, zseblámpát, iránytűt, térképet. Illetve, bocsánat: most látom, hogy alig 3 dologra van szükségetek egész nap, tehát a nadrág létjogosultsága érvényét vesztette. Egyedül MacGyver vehetné hasznát egy ilyen nacinak, légyszi, hagyjátok meg neki!

Amit még irtana a férfidivatból: Mást nem. (Igen, ez minket is meglepett.)

Objektum doboz

Nem véletlenül hagytuk Sophie-t az összeállítás végére, ugyanis nála elhangzott egy varázslatos dolog: „Bár nagyon utálom, de nem volt olyan pasim, akinek ne lett volna…” Remélem, értitek a lényeget: bármennyire is gyűlölünk bizonyos dolgokat, képesek vagyunk őket elviselni, ha a megfelelő emberen vannak. Ízlések és pofonok különbözőek – mi pedig nem kizárólag a külső alapján ítélünk.

Ajánlott cikkek