meditacio-nyugalom-beke-egyedullet

Ez történik, ha 105 órán keresztül meditáltok

Gyakran álmodoztok arról, hogy milyen szuper lenne egy időre félrevonulni a modern technológiától, és kipihenni minden stresszt? Alyssa Ackerman bevállalta, hogy 10 napra elvonult egy meditációs központba, és most elárulta, milyen tapasztalatokkal gazdagodott.

Alyssa a mindbodygreen oldalán mesélte el részletesen, milyen érzés volt először átlépni a központ küszöbét. Az emberek letették a kulcsaikat és telefonjaikat az ott dolgozóknak, és elfogadták, hogy az elkövetkező napokat a modern technológiától távol, a teljes csend jegyében töltik el. Ez pedig azt jelentette, hogy napi 10 és fél órán át ültek egymás mellett szó nélkül a párnákon, és gyakorolták a vipassana meditációt.

nő lány napfény

Ismerjétek meg a boldog és kiegyensúlyozott nők titkát!

Reggel ülünk az irodában a befejezendő dokumentumaink felett, és úgy érezzük, soha nem fogunk végezni a melóval. A mai napban nincs semmi, amitől egy kicsit is jó kedvünk lehetne. Aztán belibben a jól öltözött, vidám, energikus kolléganőnk, aki úgy viselkedik, mintha megnyerte volna a lottóötöst. Hogyan csinálja?!

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Az első napok különböző gyakorlatokkal teltek el: a teljes figyelmüket egyetlen pontra kellett irányítaniuk, miközben valamiféle különleges érzést kerestek, ezt pedig fokozatosan kiterjesztették. A meditációnak köszönhetően Alyssa egy idő után úgy érezte, élesebbé váltak a gondolatai. Rengeteg ideje volt végigvenni az életében felmerülő problémákat, a kapcsolatait, és végre képes volt új szemszögből tekinteni rájuk. A kilencedik napon aztán megtörték a csendet, az emberek pedig a megérkezésük óta először beszélhettek. És mire elérkezett a távozás ideje, a lány nemcsak teljesen más személynek érezte magát, de képes volt a meditációval órákra előhívni azt a különleges érzést. Korábban pontos elképzelései voltak a szabadságról, halálról, kapcsolatokról, de ezek többé nem voltak ugyanolyanok. Minden úgy tűnt, mintha egy teljesen új utazás venné kezdetét!

Ti kipróbálnátok a 10 napos meditációt?