Egyéb kategória

55 éves az Álom luxuskivitelben! – pár dolog, amit biztos, hogy nem tudtatok róla

Nehéz olyan lányt találni, aki legalább egyszer ne látta volna az Álom luxuskivitelben című filmet Audrey Hepburnnel a főszerepben. Szórakoztató, imádnivaló, ráadásul idén 55 éves a film! Ennek alkalmából gyűjtöttem össze pár izgalmas dolgot, amit talán nem tudtatok a filmről.

vous - 2016.10.06.
55 éves az Álom luxuskivitelben! – pár dolog, amit biztos, hogy nem tudtatok róla

Marilyn Monroe és Audrey Hepburn volt a két legnagyobb szexszimbólum abban az időben – vagy talán mindig is ők lesznek –, ezért úgy képzelem el, hogy a nők tábora két részre oszlott. „Team Marilyn” és „Team Audrey”. Ha valaki az előbbi csapatot erősíti, akkor most csukja be a szemét, ugyanis az Álom luxuskivitel főszerepét, Holly Golightlyt elsőre Marilyn Monroe-nak szánták. De ő elutasította a szerepet, mondván, hogy nem akar egy „nőt alakítani, aki az éjszakában él”.

De nemcsak a főszereplő lett volna más a filmben, ha ragaszkodnak az eredeti felálláshoz, hanem a férfi is, aki elcsavarta Holly fejét. Eredetileg Steve McQueent nézték ki a szerepre, majd Tony Curtist is, de végül nem bánjuk, hogy George Peppard játszotta. El sem tudom képzelni mással.

Objektum doboz

Holly életéről 1969-ben egy sorozatot szerettek volna forgatni, amihez a beharangozó videó el is készült, de később mégis elutasították, hogy a televízióba kerüljön – írja a Moviefone.

„Csak a testemen keresztül!”

Ez volt a készítők válasza arra, mikor valaki azt javasolta, vágják ki azt a részt a filmből, amikor Audrey Hepburn egy gitárral dalolászik az ablakban. Az nem tiszta, pontosan ki ellenezte annyira, az is felmerült, hogy maga a színésznő volt, aki abban a jelenetben emlékeztet igazán a fiatal önmagára.

Objektum doboz

Sokan találgatták, hogy a film alapjául szolgáló könyv írója, Truman Capote életében ki volt Holly Golightly. Az író tényleg azt mondta, van valaki, akiről mintázta a szerepet, és amikor New Yorkba költözött, találkozott egy lánnyal, aki ugyanabban a házban élt, mint ő. Egy köszönöm azért jár neki, miatta talán nem készült volna el ez a klasszikus film!

Objektum doboz

A filmforgatás Manhattanban is zajlott, bár nagy részét inkább a stúdióban vették fel. A Tiffany’s pedig csupán egyszer, a film miatt nyitott ki vasárnap, hogy leforgathassák a mára már legendássá vált vásárlós jelenetet. Rengeteg biztonsági őr és eladó vigyázott arra, nehogy lopás történjen, hiszen rengeteg csodás ékszer van ott. 

Ennek alkalmából ma biztos, hogy megnézem a filmet. Ki tart velem?

Ha pedig ti is audreys hangulatba kerültetek most, akkor szemezgessetek többi cikkünkből, amit róla írtunk!

Ajánlott cikkek