8 pszichológiai trükk, amivel könnyebbé tehetitek az életeteket

A kommunikáció másokkal nem minden ember számára egyszerű dolog. De még annak is, aki profinak tartja magát benne, néha meggyűlik a baja egy-egy helyzetben. Most hoztunk nektek 8 olyan pszichológiai trükköt, amikkel megkönnyíthetitek magatok és a partneretek számára a kommunkációt!

1. Nézzetek mélyen a partneretek szemébe, ha nincs kielégítő válaszotok a kérdésére

Néha nem szeretnénk válaszolni egy kérdésre vagy néha nem is értjük, amit kérdeznek tőlünk. Ahelyett, hogy megismételtetnénk a kérdést, nézzünk mélyen bele a másik szemébe. Ez feszültség alá helyezi, és arra készteti, hogy átgondolja a kérdést – írja a Lifehack.

2. Maradjatok nyugodtak, amikor valaki megemeli a hangját veletek szemben

Tegyetek erőfeszítést annak érdekében, hogy nyugodtak maradjatok, amikor egy szájhős mérgesen szól hozzátok. A dühös fél elnézést fog kérni tőletek bizonyos idő után, mert nem keveredtetek vele összetűzésbe.

3. Zárjátok ki és kerüljétek el az agresszorok támadását

Például mentek egy megbeszélésre és tudjátok, hogy egy agresszív személlyel lesztek egy szobában, ne aggódjatok még akkor sem, ha tudjátok, hogy nagyon hevesen tud vitatkozni. Üljetek le mellé, hiszen ha közeli szomszédságba kerülünk valakivel és kellemetlenül érezzük magunkat, akkor ezt megpróbáljuk megoldani és ezáltal csökken az agresszió mértéke.

Forrás:
Pixabay

4. Emlékezzetek mindenki nevére

Ha népszerűek akartok lenni, emlékezzetek a kollégáitok, társaitok neveire. Amikor beszélgetni szeretnétek velük, a nevükön szólítsátok meg őket.

5. Írjátok le a gondolataitokat, amikor stresszeltek vagy szorongtok

Miután leírtátok a problémáitokat, próbáljatok meg a munkátokra koncentrálni. Könnyebben fog menni, mivel megosztottátok, kiírtátok magatokból a gondokat.

jóga stresszoldás
Forrás:
iStock

6. Éreztessétek az emberekkel, hogy szükségetek van rájuk, mikor segítséget kértek tőlük

Kezdjetek ezzel a mondattal: „Szükségem van a segítségedre…”. Az emberek szeretik fontosnak érezni magukat, ezért ha így álltok hozzájuk, hamarabb fogtok segítséget kapni.

7. Melegítsétek meg a kezeiteket, mielőtt kezet ráztok valakivel

Tudtátok, hogy a hideg kezek bizalmatlanságot sugallnak? A meleg kezek viszont egy barátságos atmoszférát alakítanak ki.

Forrás:
https://pixabay.com

 +1. Tuti módja annak, hogy nyerjetek „kő, papír, ollóban”

Mielőtt „kő, papír, ollót” játszotok, tegyetek fel az ellenfeleiteknek egy random kérdést. Ez teljesen összezavarja őket.

Ti használjátok valamelyiket ezekből a fortélyokból?