Egyéb kategória

Zenészfeleségek, akiket a rajongók sz@rarcnak gondolnak

Zenészfeleségnek lenni biztosan nem egyszerű. Nagyon, de NAGYON híres zenész feleségének lenni pedig pláne nem. Főleg, ha a rajongók rosszarcnak bélyegeznek. Ha belegondolok, én se lennék jó fej, ha a pasimat több millió másik nő akarná minden este a „bozótba csábítani”. Ha pék lenne, maximum a kenyerekkel kellene megküzdenem. Igen. Az még menne. A zenészfeleségeknek nem a kenyér jutott, hanem a virrasztás és aggódás.

vous - 2016.10.07.
Zenészfeleségek, akiket a rajongók sz@rarcnak gondolnak

Nem védem a zenészfeleségeket, csak szerettem volna, ha ebben a cikkben elhangzik, hogy biztosan nekik sem könnyű. Ennek ellenére van pár asszony, akiről Hollywoodtól Zuglóig mindenki tudni véli, hogy nem jó fejek.

Frankenstein menyasszonya, Kurt Cobain özvegye – Courtney Love

Egy rockénekesnőről azt feltételezzük, hogy ő az univerzum legcoolabb csaja. Courtney Love-nak ezt nem sikerült megugrania. Többszörösen is bukta ezt a címet, rásegítettek erre a drogbotrányok és az elmebeteg plasztika. Az sem mentett a helyzetén, hogy 1992-ben Kurt Cobain felesége lett. Sőt…

Forrás:
Rockfeed

Bár Courtney már azelőtt rosszarcoskodott, mielőtt Mrs. Cobain lett, nyilvánvaló volt, hogy egymást tolták még mélyebbre a kábítószerhalmokba. Egy interjúban Courtney maga is bevallotta, hogy imád flörtölni, ám állítása szerint soha nem csalta meg a férjét.

Többször nyilvánosan is megalázták egymást, bennfentesek szerint ez csak sajátos humorok kivetülése volt.

’94-ben, Cobain halála után sokan azzal vádolták a nőt, hogy ő kergette öngyilkosságba férjét, de megítélésén az sem segített, hogy a Nirvana részesedéséből 98%-ot örökölt. Courtney azóta sem tett semmit azért, hogy kevésbé gondolják rosszarcnak. Minden évben alakít magán valamit, a rock egykori nagyasszonya Barbie-babává vált.

„...és én vagyok a grupi” – ilyen az élet egy zenész csajaként

„…és én vagyok a grupi” – ilyen az élet egy zenész csajaként

„Tizeniksz év tapasztalat áll mögöttem zenészbarátnőként, úgyhogy nyugodt szívvel állíthatom: zenésszel járni olyan, mint a kommunizmus. Csodálatosan hangzik, de a gyakorlatban már vannak sötét foltok. Miért is?” – írja egy korábbi cikkünkben szerzőnk, Barok Eszter.

A folytatást ide kattintva olvashatjátok el.

A nő, aki feloszlatta a Beatlest – Yoko Ono

Sokan gondolták, hogy Yoko Ono pusztán egy aranyásó, azonban kevesen tudják, hogy valójában nem volt rászorulva a pénzre. Dédapja alapította a még ma is legnagyobb japán bankot. Yoko Ono és John Lennon megismerkedése sem pontosan tiszta.

Forrás:
Wikipedia

A legelterjedtebb sztori, miszerint a legendás pár 1966 novemberében, Londonban, az Indica Galleryben találkozott Yoko kiállításán. Bár akkor már Lennon híres és dúsgazdag volt, Yoko állítólag nem ismerte őt. Mivel a megismerkedésük pillanatában mindketten házasok voltak, csak évekkel később, 1969-ben keltek egybe, a nászútjuk pedig egy ’ágykampány’ volt, egyfajta saját „szeretkezz, ne háborúzz” marketing. Leghíresebb fotójukat Annie Leibovitz készítette, az a fotós, akinek a kamerájába nézni hatalmas megtiszteltetés.

John Lennon Yoko hatására megváltoztatta a nevét, áttért a vegetáriánus étrendre és a rossznyelvek szerint a nő miatt hanyagolta a Beatlest is. Továbbmentek: Yoko Ono miatt bomlott fel a Beatles.

Yoko és Lennon annyi időt töltöttek együtt, hogy a sztár próbákra is magával vitte a feleségét, ott ült az ölében. A turbékolás odáig fajult, hogy a zenekar 1970-ben feloszlott. Bár egy 2012-es interjúban Paul McCartney határozottan cáfolta, hogy a nő miatt ment volna szét a legendás zenekar. Nos, az igazságot talán sosem tudjuk meg, az azonban biztos, hogy minden rosszindulat nélkül, de Yoko Ono még ma is Lennonból él.

Szerelemről igen, szexről nem énekeltek a gombafejű Beatles-fiúk Mengyán Eszter

Szerelemről igen, szexről nem énekeltek a gombafejű Beatles-fiúk

Vagyis ezt lehet kiolvasni Nickolay Lamm digitális művész infografikáiból, amelyek nem újak, de egy – a napokban megjelent – könyv miatt érdemes őket ismét elővenni. Meg akkor is, ha eddig még nem ismerted volna őket.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Az aszkéta – Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow Katherine Heigllel párban Hollywood legkevésbé kedvelt színésznői. Most azonban előbbiről ejtünk pár szót, ugyanis ő is tipikus nem túl jó fej zenészfeleség (volt). Chris Martinnal több mint tizenhárom évig voltak házasok. Találkozásuk klisésebb már nem is lehetett volna: 2002-ben egy Coldplay koncert után fűzték szorosabbra a cipőfűzőt. 

Forrás:
Vanity Fair

Egy évbe se telt és már házasok voltak, sőt, ekkor már Gwyneth első gyermeküket várta. Eddig minden oké, mondjuk úgy, hogy tündérmesébe illő a történt, de közbeszólt az aszkéta életmód és a kabbala.

Egy közeli ismerős szerint Chrisnek elege lett, hogy az otthonukban nem lehetett semmilyen technológiai, szórakoztató eszköz, és kizárólag organikus ételekkel etette felesége. Valamint megunta, hogy Gwyneth folyton a tökéletességet hajszolja.

De ne higgyétek, hogy ennyi elég a rosszarc jelzőhöz. Állítólag Gwyneth szerelmi viszonyba keveredett egy szállodatulajdonossal… A megcsalás már viszont nem jó fej dolog.
Nos, az biztos, hogy az igazság kibogozása náluk a legkacifántosabb, hiszen válásukról egy közös közleményt adtak ki, melyben csöpögős szavakat nem kímélve írják, hogy a válás után is barátok maradnak, sőt, a gyerekek miatt azon dolgoznak, hogy kiegyensúlyozott legyen a kapcsolatuk, ami számomra nagyon pozitív.

„Félek, mi kerül a felszínre. De tudni akarom.” – A megcsalás a legstabilabb kapcsolatban is felütheti a fejét

„Félek, mi kerül a felszínre. De tudni akarom.” – A megcsalás a legstabilabb kapcsolatban is felütheti a fejét

„Elképzelem azt a nőt. Nem tudom, hogyan néz ki, csak hogy biztosan szép. Az ilyenek mindig szépek. Elképzelem, hogy egymáshoz hajolnak az asztal felett, és olyan dolgokról beszélgetnek, nélkülem, ami csak ránk tartozna. Nem tudom elképzelni, miket mondhatott Dani neki, de igazságtalannak érzem. Még ha meg is értem, hogy azért beszélte meg vele a gondokat, mert köztünk ékelődött egy távolság, attól még fáj. Árulásnak érzem.” – A cikk itt folytatódik!

Kövessétek Panni és Dani történetét a #párterápia utáni monológok sorozatunkban.

Ajánlott cikkek