Egyéb kategória

Magzatpózban vészelitek át a menstruációtokat? Ezekkel a tippekkel jobb lesz!

A piros betűs napok soha nem kerülnek le a napirendről, hiszen mindig van nő, aki éppen nagyon szenved a tüneteitől, és bármit, úgy értem, tényleg BÁRMIT megtenne azért, hogy csak egy hajszálnyit is, de jobb legyen. Még jó, hogy ez nem kizárólag pirulákkal lehetséges, hanem egyéb kímélő praktikákkal is. 

vous - 2016.10.09.
Magzatpózban vészelitek át a menstruációtokat? Ezekkel a tippekkel jobb lesz!

Elő a meleg vizes palackkal!

Ősi trükk, de tényleg működik. Annyi különbséggel, hogy inkább a derekatokhoz tegyétek, ez segít ellazulni az izmoknak és megelőzni a görcsöket. Ilyenkor ősszel amúgy is ideális bekucorodáshoz egy cuki kis melegítő palack ölelgetése.

Szedjetek magnéziumot!

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyaga a szervezetnek, ami fontos szerepet játszik a testi folyamatok működésében. Felel továbbá a peték egészséges fejlődéséért, és nem utolsósorban az izmokat is erősíti, ellazítja, így ha kellően ellátjátok a testeteket magnéziummal, a görcsök sem fognak annyira kínozni.

Picit sportoljatok

Nem állítom, hogy neki kéne állnotok lefutni a maratont – noha sok női sportoló akkor is versenyzik, ha megvan nekik –, de egy kis mozgás nem árt. Sétáljatok egyet, ha nem vagytok rosszul, esetleg jógázzatok, ám a napi többórás és intenzív mozgást kerüljétek, mert bizonyítottan káros hatással van a ciklusotokra. A szelíd mozgás azonban serkenti a vérkeringést és csökkenti a fájdalmat.

Forrás:
iStock

Kerüljétek a tejtermékeket!

Azok ugyanis megnövelik a testetek prosztagladinszintjét, ami erős görcsöket eredményez. Nem kell teljesen lemondanotok a tejes finomságokról, mindössze menstruáció előtt és alatt érdemes visszavennetek a fogyasztásukból.

Kövessétek a ciklusotokat!

Legyetek tisztában azzal, hogyan működik a testetek pontosan. Tapasztaljátok ki, mire, hogyan reagál, így tudjátok csak leginkább megkönnyíteni a saját szenvedéseteket. Ne feledjétek, a szervezetetek egyedi, a személyre szabott praktikák a leghatásosabbak!

Igyatok málnalevélből készült teát!

A málnalevél főzete régóta ismeretes mint a nők csodaszere. A benne lévő mangán és magnézium gyógyír a női testnek, a fragrine nevű összetevője pedig a méheteket erősíti.

Jó az is, ha életmódot váltotok, és odafigyeltek, hogy tisztán étkezzetek, így a szervezetetek könnyebben megküzd a méreganyagokkal. Figyeljétek a testeteket, hiszen minden mozzanatával és változásával üzen nektek, csak meg kell hallgatnotok!

Ajánlott cikkek