Egyéb kategória

Mikor jön el az a pont, hogy kiheverjük a szakítást?

Egy szakítás után biztosan bennetek is felmerül az egyik legnagyobb kérdés: vajon mikor jön el az a pont, hogy úgy érzitek, továbbléptetek az exeteken? Konkrét válasz erre nem igazán létezik, de az alábbi infók segíthetnek behatárolni az időpontot!

vous - 2016.10.11.
Mikor jön el az a pont, hogy kiheverjük a szakítást?

Talán már ti is hallottátok azt az elképzelést, hogy a kapcsolat hosszát el kell osztani kettővel, és bumm, ennyi időbe telik majd továbblépni a volt pasin. Na jó, de mi van akkor, ha letelik az a néhány hét vagy hónap, és még mindig nem tettétek túl magatokat a szakításon? Most akkor legyen bűntudatotok, uralkodjon el rajtatok a depi, és barikádozzátok el magatokat a hálószobátokba az örökkévalóságig? Dehogyis! A továbblépésben, egy csalódás kiheverésében ugyanis nem csak a matematika játszik szerepet.

szerelem-kapcsolat-randi-talalkozo

Ez a legjobb módja annak, hogy jóban maradjatok az expasitokkal

Egyszer mindenkinél elérkezik az a pont, mikor döntenie kell: jóban szeretne (és tud) maradni az exével, vagy inkább minden kapcsolatot megszakít vele? Sokak szerint utóbbi gyakorlatilag nem lehetséges, míg mások úgy vélik, felesleges minden kapcsolatot megszakítani a múltatok egyik darabkájával. De mit mond erről a tudomány?

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Ha jártatok már ebben a cipőben, pontosan tudjátok, mennyire idegesítő tud lenni, amikor hosszú idő elteltével is kis áramütést éreztek a srác neve hallatán. Mintha ez az egész gyászidőszak sosem akarna véget érni. A Berkeley Egyetem kutatói szerint ez azért van, mert a szerelmes agy olyan, mint amikor jutalomra várunk; ebben az esetben pedig a nyeremény a volt pasival való kapcsolatba lépés. Az, hogy erre a jutalomra akár egy örökkévalóságig is várhattok, nem állítja meg az agyatokat abban, hogy továbbra is akarja. Az a nyomás a mellkasotokban és a rosszkedv pedig nem más, mint az elvonási tünetek.

A jó hír az, hogy természetesen ez nem tart örökké. A továbblépésnél több faktor is szerepet játszik: a kapcsolat hossza, mennyire volt intenzív, mikor és hogyan ért véget, volt-e már példa nálatok szakításra, na és persze az is fontos tényező, hogy ez az első kapcsolatotok volt-e. Arról nem is beszélve, hogy mennyire megnehezíti a dolgot az, ha az exeddel ismerősök maradtok a Facebookon, vagy ha a közös barátok folyton szivárogtatják ki róla az infókat.

Forrás:
iStock.com

Úgyhogy ne érezzétek magatokat rosszul, ha az Osszuk el kettővel formula nem jön be nálatok. A szélsőséges, mindent elsöprő érzések (legyen az jó vagy rossz) sosem tartanak sokáig, hiszen ez emberileg nem is lehetséges. Gondoljatok csak bele. Mennyire stresszes lenne, ha a kapcsolat elején érzett pillangók és az adrenalinhullám végig megmaradnának? Egy idő után teljesen belefáradnátok az egészbe, és ugyanez igaz a szakítás utáni szakaszra is. Előbb-utóbb az érzések halványulnak, ködössé válnak, és végül eltűnnek – de készüljetek fel, mert valami apróság ismét eszetekbe fogja juttatni. Ne keseredjetek el, ez teljesen normális! Ne arra gondoljatok, hogy megint milyen rosszul érzitek magatokat, hanem inkább arra, hogy mennyi idő eltelt szomorúság nélkül – és higgyétek el, lesz még több is!

Nektek mennyi időbe telt kiheverni a szakítást?

Ajánlott cikkek