Egyéb kategória

„Van benne gyümölcs?” – Mese a lányról, aki nem szereti őket

Nagyon fura dolog történt. Kiskorom óta nem szeretem a gyümölcsöket, és én ezt még csak most írom le nektek. De most aztán nagyon.

vous - 2016.10.13.
„Van benne gyümölcs?” – Mese a lányról, aki nem szereti őket

A gyümölcsundorom odáig fajult az évek során, hogy ha mellettem esznek egy almát, körtét, szilvát, banánt, öklendeznem kell, ÉS EZ NEM HISZTI. A felsorolt gyümölcsök illlata és úgy mindene totál kiveri nálam a biztosítékot, azonban ha narancsot, citromot, szőlőt majszolnak a közelemben, azzal még meg tudok barátkozni. Az alma az igazi parám.

És hogy tényleg semmilyen gyümölcsöt nem szeretek-e? IGEN, semmilyet! Illetve hazudok, a citromot imádom, ha egy bizonyos mexikói szeszesital párosul mellé. 

Honnan jön az undor?

Egészen 3 éves koromig faltam a gyümölcsöket, azonban amikor elkezdődött a társasági életem, és bekerültem a bölcsibe, minden megváltozott.

A bölcsis néninek határozott elvei voltak:

mindent meg kell enni, ami a tányérra kerül!

Anyukám viszont nekem mindig azt mondta:

annyit egyél, amennyi jólesik! 

A két elv akkor ütközött nagyot, amikor a Lepke csoport egy átlagos délután leült uzsonnázni, a tányérra pedig körte került. Igen, akkoriban még fogyasztottam gyümölcsöt, aznap délután viszont nem kívántam, a bölcsis néni szerint viszont igen. Addig kellett ülnöm az asztalnál, amíg meg nem eszem. Sírásomra megkegyelmezett, és félbevágta a körtét, hogy annyival is könyebb legyen belém tuszkolni. Nem lett könyebb, viszont a munkaideje lejárt, és én kisírt szemmel ugyan, de megmenekültem. Szerintem ez volt az a bizonyos pont. 

smoothie

Kóstoljátok meg ezeket az ellenállhatatlan téli smoothie-kat!

Télen még többször van kedvünk bebújni egy meleg pokróc alá és elkortyolgatni valami finomságot. Ha meguntátok a forró csokit, és inkább valami egészségeset innátok, akkor próbáljátok ki ezeket a télen is elkészíthető smoothie-kat!

Korábbi cikkünket ITT keressétek!

Adódik-e bármi probléma abból, hogy nem szeretem a gyümölcsöket?

Ó, jaj rengeteg! Az egyik kedvencem, amikor vendégségbe megyek, és nem tudnak a gyümölcsundoromról, viszont a süti full gyümölcsös. 

Én: Nem kérek, nagyon köszönöm!

Vendéglátó: Na, csak kóstold meg!

Én: Igazából nem szeretem a gyümölcsöket! (Mindig kínosnak érzem ezt ilyenkor bevallani. Úgy érzem, kellemetlen helyzetbe hozom a vendéglátót…)

Vendéglátó: De ki tudod kaparni/szedni.

Na, itt álljunk is meg! NEM, NEM TUDOM KISZEDNI! Ha kiszedem, akkor is ott marad a színe, az illata és legfőképpen az íze. Ami gyümölccsel érintkezik, az nálam tabu, és hangsúlyozom, ez még mindig nem hiszti

Forrás:
iStock

És amit megeszem, megiszom…

Szeretem a gyümölcsleveket (kivéve, ha nem 100%-os), szeretem a joghurtot (kivéve, ha nincs benne gyümölcsdarab), szeretem az eperízű rágót, az epres Oreót, és szeretem a baracklekvárt, de csak a baracklekvárt, és csak a boltit. 

Ja, és ugyanilyen fóbiám még a paradicsom. De az már egy másik történet…

Ajánlott cikkek