Egyéb kategória

3 hely a lakásban, ahol a legtöbb baktérium hemzseg

A baktériumok mindenhol jelen vannak: a telefonon, a kilincsen, a szőnyegen, a falakon. Épp ezért a lakásotok minden helyiségében megtalálhatóak. De vajon melyik szobákban hemzseg belőlük a legtöbb?

vous - 2016.10.13.
3 hely a lakásban, ahol a legtöbb baktérium hemzseg

Ám míg a legtöbb baktérium ártalmatlan, vannak olyan baktériumok, melyek tényleg ártalmasak lehetnek, ezért fontos tudnotok, hogy ezek a lakásotok melyik részében találhatók meg leginkább. Azt például már tudjuk, hogy melyik tárgyon telepszik meg a legtöbb baktérium a lakásban…

szivacs

Nem fogjátok elhinni, hol van a legtöbb baktérium a lakásban!

Rengeteg tárgy van a lakásunkban, ami hemzseg a baktériumoktól. A laptopunk, a távirányító, és még az ágyneműnk is sikítozik tőlük. Azonban a legdurvább baciforrás mégsem ezek között rejlik.

A teljes cikkért kattintsatok ide!

Most pedig az is kiderül, melyik három helyiségben hemzseg a legtöbb káros baktérium a lakásban:

1. Fürdőszoba 

Nyilvánvaló okok miatt a fürdőszoba az egyik – de nem a legtöbb –, baktériumot tartalmazó helyiség a lakásban. Bár azt gondolhatnánk, hogy azon belül is a WC hemzseg leginkább a baktériumoktól, ez téves. Ezt a címet ugyanis a fürdőszobában a fogkefetartó érdemli ki – írja a Mashable.

Forrás:
pixabay.com

2. Konyha

A konyhában telepszik meg messze a legtöbb baktérium a lakásban. A vágódeszka például 200x több fekáliabaktériumot tartalmazhat, mint a WC-ülőke. De a konyhapult, a mosogató vagy a szivacs is szennyezetteb, mint bármelyik másik helyiség a lakásban. Épp ezért olyan fontos, hogy a konyhában mindig rend és tisztaság legyen. Sőt, a rendetlen konyha miatt még hízhattok is…

Forrás:
pexels.com

3. Mosókonyha

A mosókonyha szintén táptalaja a káros baktériumoknak. Ugyanis ez az a hely, ahol a szennyesek hétről hétre felhalmozódnak, amiken rengeteg baktérium megtelepszik. Szóval mossatok olyan gyakran, ahogy csak tehetitek!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek