Egyéb kategória

Ezek a dolgok mindenkinek hiányoznak az internet előtti korszakból

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor nem voltatok egész nap elérhetőek? Sőt, nemhogy egész nap, de egyáltalán nem tudtatok netezni, hiszen 10-15 éve még nem volt mindenkinek lehetősége az online szörfözésre. Bár az internet rengeteg terhet levett mára a vállunkról, akad azért néhány dolog, ami biztosan nektek is hiányzik abból a korszakból.

vous - 2021.05.18.
Ezek a dolgok mindenkinek hiányoznak az internet előtti korszakból

1. Zenecsatornák egész nap

Amikor még nem volt internetetek, biztos, hogy nálatok is folyamatosan a VIVA vagy az MTV ment, reggeltől estig. Ezenkívül ugyanis csak a rádióban csíphettétek el az új slágereket, de videoklippel együtt sokkal izgalmasabb volt a dolog. Egy idő után pedig már ti is kívülről fújtátok a toplistákat, és a mai napig el tudjátok énekelni az akkori korszak zenéit.

2. Azt néztétek, ami épp ment a tévében

Az internettel együtt jöttek a filmnézős oldalak, és a többi szoftver, amik segítségével akkor nézhettetek filmet, amikor csak kedvetek tartotta. De ez nem mindig volt így! Régen kénytelenek voltatok azt nézni a tévében, amit épp adtak, és előre utána kellett járnotok az újságban, hogy hol lesz a legjobb műsor. Azért tegyük hozzá, ennek a korszaknak is megvolt a sajátos, különleges hangulata!

3. Kézzel írott levelek

Mikor kaptatok utoljára olyan levelet, ami nem számla vagy értesítő lett volna? Az internet debütálása előtt biztosan ti is gyakran ragadtatok tollat, hogy üzenjetek valamit a barátaitoknak, esetleg még levelezőtársatok is volt. Ma már ez pont annyira kihalt, mint a dinók.

a-tini-eveinket-meghatarozo-targyak-amiket-szenvedelyesen-gyujtottunk

Ezt gyűjtöttük a lájkok előtt – kitaláljátok, mit?

Vannak dolgok, amiktől az ember önkéntelenül öregebbnek érzi magát a koránál. Rám ilyen hatással van például, ha eszembe jut a pillanat, amikor bekötötték hozzánk az internetet. Vagy amikor kazettára vettem fel a jó(nak gondolt) számokat a rádióból, hogy később is meg tudjam hallgatni a kedvenceimet. Vagy amikor rádöbbenek, hogy tiniként mit gyűjtöttem. Vajon kitaláljátok?

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

4. CD-k és discmanek

Amikor épp nem a zenecsatornákat néztétek, de kedvetek támadt hallgatni valamit, előkerültek a discmanek. Ez a készülék elég nagy volt, nem is lehetett őket zsebre tenni, és az első nagyobb mozdulatra megakadt benne a zene, de mégis nagyon menőnek számítottatok, ha volt egy ilyenetek!

5. Tényleg meglepődtetek a sorozatok végén

A sorozatok és filmek tele voltak igazi, sokkoló fordulatokkal! Mivel nem tudtátok előre megnézni a neten, mi vár a kedvenc szereplőitekre, csak akkor jöttetek rá, amikor leadták a tévében. Nekem az egyik legnagyobb meglepetés a Bűbájos boszorkákban volt, amikor kiderült, hogy Prue meghal, és a helyére egy új boszi, Paige került. Mennyivel hatásosabbak voltak ezek a fordulatok!

Ti mivel bővítenétek a listát?

Ajánlott cikkek