joy vous fejlec_nagy

Miért égnek ki 30 éves korukra az Y generáció dolgozó női?

Napjainkban egyre nagyobb százalékban hagyják el jól fizető, menőnek mondott állásukat az Y generáció nő tagjai – és a legtöbben nem azért, mert gyermeket akarnak vállalni!

McKinsey, illetve a Kansasi Egyetem kutatásai azt mutatták ki, hogy az Y generáció szülöttei 28-30 éves korukra teljesen kiégnek, elfáradnak, és elvesztik motivációjukat a nagy hajtás miatt, amit a multicégek, illetve a piaci verseny diktál.

szingli nő

13 dolog, amire büszke lehet az Y generáció

Az „én, én, én generáció”, a „lusta generáció”, a „legolcsóbb generáció”, a „Harry Potter-generáció”, a „boldogtalan generáció”. Napestig tudnám sorolni, milyen jelzőkkel illetik a mai fiatal felnőtteket. És általában nem pozitívan csengő skatulyákat kapunk, pedig igenis vannak dolgok, amikre büszkék lehetnek a mai huszonévesek!

Korábbi cikkünket keressétek ITT!

„Sok utazás, túlóra és a folyamatos készenlét – ezt várja el ma egy menő cég az alkalmazottaitól, és ezek a feladatok csak növekszenek, ha előrelépsz a ranglétrán. Ma már normális, hogy akár éjszaka a telefonodról is csekkold az e-mailjeidet.

Sőt! Van olyan munkahely, ahol ez az elvárás, hiszen egyre mobilabbak vagyunk, egyre több kütyüt használunk.

Nekem az is óriási problémám volt, hogy már szinte nem tudtam, hol a határ a munka és a magánélet között: összemosódott a kettő. Na jó, és sokszor eltűnt az utóbbi...”  – mondja a 28 éves Laura, aki két kemény év után döntött úgy: kiszáll a mókuskerékből.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok ide!

joy vous_11

JOY & VOUS

JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!