repülő ég utazás

Újabb légitársaságnál lépett fel rendszerhiba: késnek a United Airlines járatai

A számítógépes rendszer meghibásodása miatt átmenetileg megállt az élet a világ harmadik legnagyobb légitársaságánál ma délelőtt. A United Airlines járatai nem tudtak a levegőbe emelkedni egészen negyed 10-ig, míg meg nem oldódott a probléma.

Pórul jártak azok az utasok, akik ma reggel szerettek volna a United Airlines gépeivel eljutni A-ból B-be. A légitársaságnak ugyanis rendszerhibával kellett szembenéznie, a megoldásig pedig egyetlen gépet sem engedtek felszállni.

A légitársaság szóvivője a The Independentnek elmondta:

Tisztában vagyunk a gond forrásával. Igyekszünk megoldani a problémát, hogy az utasok mihamarabb elérhessék a célpontjukat. Mindenkitől elnézést kérünk a kellemetlenségért!

A United Airlines a harmadik legnagyobb légitársaság a Delta és az American Airlines után. 

Az első járatnak reggel 7:30-kor kellett volna Angliából Amerikába tartania, de arról tájékoztatták az utasokat, hogy a gép indulása egy órával későbbre lett halasztva.

Forrás:
AFP / ZACH GIBSON

Az emberek persze azonnal zsörtölődni kezdtek és frusztráltak lettek, nem értették, miként fordulhat elő, hogy összeomlik az egész rendszer egy ekkora légitársaságnál.

Nemrégiben hasonló eset történt: a Delta Air Lines légitársaságnál augusztusban jelentkezett üzemszünet, szeptemberben pedig a British Airways utasaival közölték a reptéren, hogy gondok adódtak a becsekkolással. Mindezek után pedig jogos a félelem mindegyik társaságnál egy újabb cybertámadástól.

A rendszerhibát magyar idő szerint negyed 10-kor sikerült megszüntetni, és a késében lévő járatok megkezdhették a felszállást, ám valószínűleg lesz olyan is, amelyet törölni fognak.

Fontos kiemelni, hogy ez a hiba semmilyen kihatással nincs a repülés biztonságára.