Egyéb kategória

Kedves 32 éves, vezető beosztású férfi, magyar viszonylatban álomfizetéssel, aki nem talál magának társat!

Tudom, nem létezel, és minden neked címzett válasz újabb falat a trollnak vacsorára, de mivel a jelenség, amelyet karaktered megfest, nagyon is valóságos, úgy döntöttem, írok neked.

vous - 2016.10.15.
Kedves 32 éves, vezető beosztású férfi, magyar viszonylatban álomfizetéssel, aki nem talál magának társat!

Manapság tele a net okos, szép és jó férfiakkal, akik nem találnak maguknak társat, mert elfajzott a világ, eltűntek a „régi, valódi értékek”, és minden nő önző, üresfejű lotyó, esetleg aranyásó, de ezek közül minimum kettő. Kelendő az ilyesfajta tartalom, mint a cukor, mert rímel az uralkodó politikai irányzat nőkkel kapcsolatos kommunikációjára, továbbá kényelmes kifogás ez a fajta retorika azok számára, akik képtelenek leásni saját lelkük legsötétebb bugyráig… ezért most aztán beszéljünk nyíltan, eljött az ideje.

Először is, ha társat keresel, annak nem az a módja, hogy magadat felmagasztalod, másokat pedig – felületes ítélkezés alapján – megpróbálsz porig alázni.

A dolog úgy és csak úgy működhet, ha magadat rendbe teszed, mások felé pedig nyitsz, még ha ezek közül egyik sem egyszerű feladat az esetek nagy részében. Ha nem találsz társat, tarts önvizsgálatot: tudom egyáltalán, hogy én ki vagyok a felületes pózokon – vezető beosztás, álomfizetés, izmos testalkat… – túl, reális mindaz, amire vágyom azzal összhangban, amit én adni tudok, illetve képes vagyok egyáltalán arra, hogy szeretettel, tisztelettel, elfogadással és nyitottsággal forduljak más emberek felé, ami egyszerűen alapfeltétele egy másik ember megismerésének, az egészséges érzelmek kialakulásának? Félre tudom tenni legalább öt percre az egómat, hogy lássam, kik vannak körülöttem, akik értéket képviselnek, és vonzanak, függetlenül attól, hogy van-e kisállatuk és milyen a világnézetük, az interneten ismerkednek-e, vagy a sarki közértben, esetleg az operabálban? Áldozatot tudok-e hozni, vagy csak elvárom, hogy szolgáljanak, imádjanak, mert csodálatos személyiségemmel és hátteremmel, valamint Y-kromoszómámmal erre von Haus aus rászolgáltam?

Ehhez a fájdalmas, de elkerülhetetlen belső utazáshoz tartozik az is, hogy megnézem: mégis mi a túróért futottam eddig kizárólag felületes, öntelt nőkbe, illetve olyanokba, akik csak a státuszom miatt érdeklődtek irántam? Elképzelhető, hogy esetleg azért, mert…

A levél folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek