Egyéb kategória

Bébiétel-diétával fogyni? Azonnal felejtsétek el!

Úton-útfélen belebotlunk egy-egy ígéretes fogyókúrába, de nagyon fontos, hogy nem szabad bedőlni mindennek. Vannak kifejezetten olyanok, melyekkel ha nem vigyázunk, pont azt érthetjük el, ami ellen küzdünk, azaz a pluszkilókat, csak nem lefelé adjuk, hanem felfelé szedjük majd őket. 

vous - 2021.02.11.
Bébiétel-diétával fogyni? Azonnal felejtsétek el!

Talán nem mondok újat azzal, hogy sok lány szinte bármit képes megtenni a fogyás érdekében. A legmerészebbnél is merészebb módszerekbe kezdenek bele csak azért, hogy pár kilóval kevesebbet mutasson a fránya mérleg. De csajok, igen, ti ott, VOUS-lányok! Legyetek az átlagnál okosabbak, és a következő diétákat messze kerüljétek el! És ezt nem csak én mondom, az állításomat táplálkozási szakértők véleményére alapozom. Ők lesznek most a segítségünkre.

1. Bébiétel-diéta

A bébiétel tulajdonképpen pépesített zöldséget, húst és gyümölcsöt tartalmaz, úgyhogy csak ennyit kérdeznénk: mitől is fogyasztana akkor? Ez a diéta részben azért tarthatatlan, mert a feldolgozott étel a szervezetben nem okoz olyan mértékű teltségérzetet, mint a szilárd, normális formában bevitt társai. Így tehát hamarabb fog jelentkezni az éhségérzet.

E sanyargatás helyett inkább oda kellene figyelni a tudatos étkezésre, és egy józan ésszel összeállított étrendet követni. Például több teljes kiőrlésű gabonát, babot, zöldséget és gyümölcsöt érdemes enni, hisz ezekben sok a tápanyag, viszont kevés a kalória, a fogyásnál pedig ezek talán a legfontosabb szempontok.

Forrás:
iStock

2. Almaecetes diéta

Van, aki a sima almaecet-diétára eszküszik, és van, aki ezt még tetézi Cayenne-borssal, valamint mézzel. Mindezt napi három pohárral fogyasztja minden étkezés előtt. Nos, ha irritábilis bél szindrómátok vagy refluxotok van, a fűszer és a savas ecet egyáltalán nem ajánlott a számotokra. Ez a keverék irritálhatja a nyálkahártyát, és hasi fájdalmakat okozhat.

A javaslat a következő: tartsátok meg az étkezés előtti szokásotokat, azaz továbbra is igyatok, de inkább vizet vagy gyógyteát. Ezek nyugtatják az emésztőrendszert és segítik az anyagcsere működését.

Forrás:
iStock

3. HCG-diéta

A HCG-diéta lényege, hogy a teljes napi kalóriabevitelt 500-ra, és ezt is (egyenlő mértékben) két étkezésre korlátozza. Ez nagyjából 3,5 dkg sovány húst, egy adag zöldséget/gyümölcsöt, és egy szelet pirítóst foglalhat magában étkezésenként. Nem is kell mondanunk, hogy ez a menü igen szegény kalóriában, és olyan értékes tápanyagokban, mint a fehérje, a zsír, a vitamin és az ásványi anyagok.

Ezt így képtelenség folyamatosan csinálni, kukába ezzel a módszerrel! Azt kell megtanulnotok, mennyi az ideális kalóriamennyiség étkezésenként, és ezt betartani. Ne azonnali és drasztikus hatásra építsetek, hanem folyamatosan változtassatok aprókat az életmódotokban, és így érjetek el látványos változásokat.

Forrás:
iStock

4. Zsírmentes diéta

Ha arra összpontosítotok, hogy minél kevesebb zsírt, vagy csak nagyon alacsony zsírtartalmú ételeket egyetek az egész nap folyamán, megsúgnánk: a végén akár cukorbetegek is lehettek! Aki ezzel az életmóddal él együtt, több szénhidrátot visz be, és azokból is főleg a finomított fajtákat. Ezek ugyan gyorsan emészthetők, ám jelentősen megemelik a vércukorszintet, amiből akár az előbb említett baj is kialakulhat. Arról nem is beszélve, hogy hamarabb fogtok kaja után sóvárogni.

Tehát kár félni a zsírtól! Egy zsírmentes perec helyett inkább például egy maréknyi mandulára szavazzatok, az alacsony zsírtartalmú, édesített joghurtot váltsátok le az egyszerű, sima, teljes tejjel készült verziókra, esetleg adjatok hozzá gyümölcsöt az íz kedvéért.

Forrás:
iStock

5. Katonai diéta

Ez szintén egy kalóriakorlátozó diéta: arra biztat, hogy 3 napon át egy terv alapján étkezzetek, az utána következő 4-ben pedig ti döntötök a kajáról. Tehát benne van az a veszélyfaktor, hogy ami lement a 3-on, visszajön a 4-en, ha elszaladt veletek a ló.

Inkább egy olyan listát írjatok össze magatoknak (és a szervezeteteknek), amelyben nem konkrét ételeket köttök ki, hanem tágabb csoportokat határoztok meg, amelyekből több választási lehetőséggel is élhettek. Ne tegyétek ki magatokat ilyen hirtelen kalóriaingadozásnak, mert a végén a kitűzött cél szembefordul veletek, és nem fogyni, hanem pont hízni fogtok.

Ajánlott cikkek