Egyéb kategória

Szulejmán kedvence: revani, a török grízes édesség

Elképesztően finom és nagyon egyszerű, könnyen összeállítható sütemény, amit a török konyhának köszönhetünk. Mint annyi mást. De miről is lesz szó pontosan?

vous - 2016.10.18.
Szulejmán kedvence: revani, a török grízes édesség

A törökparadicsomot, ami a padlizsán, a törökbúzát, ami a kukorica, a törökborsot, ami a pirospaprika… Gyakorlatilag mindent, ami az amerikai kontinensről jött, török közvetítéssel kaptunk. A legtöbb ma már biztosan magyarosnak tartott fogásunk török eredetű, vagy az ő közvetítésükkel került hozzánk. 

A bográcsot és a tepsit is nekik köszönhetjük, még nyelvileg is, de ma már büszkén magunkénak valljuk. Szinte mindent, ami magyarosnak számít ma, átvettünk valakitől. Nem baj: minden jót érdemes meghonosítani, újragondolni, picit átalakítani.

Képernyőfotó 2016-10-17 - 17

A 4 legszebb magyar hely, ahová muszáj elmennetek ősszel!

Tényleg lehet érezni most már, hogy az ősz megérkezett. Egymás után születnek a lábszelfik, körülötte avarral. Ilyenkor szinte kötelező elszabadulni egy hétvégére az ország egy olyan pontjára, ahol a levelek igazi aranysárgák, és az állatok szuszognak a levegőbe, hogy megtudják, mennyi idő van még télig. Kis hazánk pedig bővelkedik ilyen helyszínekben, itt is van rögtön négy hely, négy őszi hétvégére.

Korábbi cikkünket keressétek ITT!

A revani, a török grízes-joghurtos kevert süti is olyan alapdesszert, amit perceken belül magunkra formálhatunk és felturbózhatunk, de az alapreceptet mindenképpen érdemes elkészíteni, mert isteni. Ahogy a legtöbb keleti desszert, ez is igen édes, köszönhetően a végén rálocsolt cukorszirupnak. Ennek az édességével lehet játszani, mindenki alakítsa a maga szájíze szerint.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek