Egyéb kategória

Micsoda?! A fogamzásgátló lehet az influenza legjobb ellenszere!

A fogamzásgátlóról legtöbbször csak rémhíreket hallani, ám most itt az esély arra, hogy bizonyítsanak az aprócska pirulák. Külföldön ugyanis már azt vizsgálják, hogy valóban megvédheti-e a nőket ez a tabletta az influenzától.

vous - 2016.10.19.
Micsoda?! A fogamzásgátló lehet az influenza legjobb ellenszere!

Sokszor foglalkoztunk már a fogamzásgátló témakörével, például írtunk arról, hogy milyen tévhiteknek nem szabad bedőlnötök ezzel kapcsolatban, na meg jeleztük, hogy Amerikában vénymentes a pirula, és figyelmeztettünk titeket arra is, hogy keveseknél ugyan, de akár depressziót is okozhat.

Objektum doboz

Egy új kutatás és a Hello Giggles azonban arra próbál rávilágítani, hogy igenis van pozitív oldala is az antibébi tablettáknak. Azt állítják, hogy az, aki ezzel a módszerrel védekezik a nem kívánt terhességtől, kevesebb eséllyel lesz influenzás is. A tézisüket egyelőre embereken még nem tesztelték, de azt próbálják bebizonyítani, hogy bizonyos fogamzásgátlóktól emelkedik a nők testében a progeszteron hormon szintje, és ezáltal az immunrendszer védekezőképessége is. 

fogamzásgátló antibébi tabletta

Ezeket a vitaminokat pótoljátok, ha fogamzásgátlót szedtek!

A fogamzásgátló valószínűleg a legtöbbeteknek nem ismeretlen, hiszen fontos, hogy a szexuálisan aktív nők felelősségteljes nemi életet éljenek. Sokan választják a bogyót, hiszen úgy gondolják, ez megannyi terhet levesz a vállukról, csak mindennap időben beveszik a tablettát, és meg is előzik a nem kívánt terhességet. Csakhogy a szedése bizonyos problémákat nemhogy csökkent, inkább elősegít.

A vitaminokra és a nyomelemekre gyakorolt negatív hatásairól itt olvashattok.

Egyelőre tehát még nem lehet 100%-osan kijelenteni, hogy ez az egészség egyik kulcsa, de tovább folynak a kutatások ezzel kapcsolatban.

Mi kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Ajánlott cikkek