TFG - Méltán híres példakép

Most megkapják a jótevők, amit érdemelnek – mutassátok meg, ki a TI példaképetek!

Példaképnek lenni az egyik legnemesebb feladat, ám a köztünk élő mindennapi hősök gyakran háttérben maradnak. Egy rendhagyó kezdeményezés úgy változtat ezen, hogy a Méltán Híres Példaképeket félmillió forinttal támogatja jótékony tevékenységében.

A példaképkereső kampányba a The Famous Grouse Facebook-oldalán kialakított felületen lehet nevezni és szavazni. A kezdeményezésbe bárki nevezhet bárkit, akiről úgy gondolja, hogy rendszeresen, önfeláldozóan segíti környezetét.

Skócia vezető whiskyje olyan ismert embereket kért fel a zsűribe, akik maguk is rendszeresen állnak nemes célok mellé. 

A rászorulóknak főző étteremtulajdonos, a lomokból bútort készítő egyetemista, a parkot szabadidejében gondozó menedzser; tulajdonképpen bárki lehet Méltán Híres Példakép, aki önzetlenül segíti a közösségét 

– mondta Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője, a kampány egyik zsűritagja.

Az ítészeknek a kampány elején lesz kiemelten fontos szerepe: az első kört követően ők fogják a 20 legtöbb szavazatot gyűjtő jelölt közül kiválasztani azt a tízfős élmezőnyt, akik majd egy következő körben újra megmérettetnek a december 5-i eredményhirdetésig.

A jó ügyeket szívén viselő Peller Mariann szintén csatlakozott a kezdeményezéshez.

Azért tetszett meg ez a kezdeményezés, mert egy olyan, eddig a nyilvánosság előtt láthatatlan önkéntest segíthetünk, aki eddig nem kért segítséget

– árulta el a Kazinczy-érmes, rádiós-tévés műsorvezető.

A zsűri által szűkített mezőnyből kiválasztott önkéntes a félmillió forint értékű támogatásból tovább folytathatja segítő tevékenységét, és a kampány során a közvélemény figyelmét is ráirányíthatja az általa képviselt szervezetre, illetve jótékony célra.  

Fenyvesi Zoltánt „wheelchairguyként” ismerte meg a budapesti társasági élet, majd a Tiszta szívvel című filmet követően az egész ország. Zoli azért csatlakozott a The Famous Grouse kampány zsűrijéhez, mert a jelöltek között minél több olyan embert szeretne látni, aki számára ugyanúgy fontos saját közösségének támogatása, mint a kerekesszékben élő fiatalembernek.

fenyvesi zoltán

„Ha kerekesszékes vagy és mosolyogsz, teljesen összezavarod az embereket” – Fenyvesi Zoltánnal beszélgettünk

Till Attila Tiszta szívvel című filmjét óriási érdeklődés övezi. Nem csoda, hiszen szokatlan szerepkörben mutatja meg a mozgássérülteket: elesett, segítségre szoruló karakterek helyett belevaló, életigenlő, vagány srácokat látunk a vásznon. És az életben is, hiszen Fenyvesi Zoltán pont ilyen. Sőt! Talán még „ilyenebb”.

Zolival készült interjúnkat ITT olvashatjátok.

Már a neve is tetszett a kezdeményezésnek, mert fontosnak tartom, hogy valódi példaképek is legyenek a köztudatban. Ahhoz pedig, hogy valaki méltán legyen híres, nem kell hegyeket megmozgatni, elég, ha jó példát mutat. Én az ismerőseimet ilyen példaképek jelölésére biztatom

 – tette hozzá wheelchairguy.

Skócia első számú whiskyjét a minőségi alapanyagok kiválasztásába és a készítési eljárásba fektetett energia tette méltán híressé, így örömmel támogatja azokat, akik tetteikkel érdemelték ki, hogy Méltán Híres Példaképek legyenek.

A jelöltekről szóló rövid leírást és fényképet ITT lehet feltölteni, és ugyanitt olvasható a kampány hivatalos felhívása is.