Egyéb kategória

Így változtatja meg a kialvatlanság a személyiségeteket

Veletek előfordult már, hogy néhány napig nem sikerült rendesen aludnotok, és a végén szinte magatokra sem ismertetek? Bizony, a kialvatlanság teljesen megváltoztathatja a személyiségeteket, méghozzá nem éppen pozitív irányba!

vous - 2016.10.22.
Így változtatja meg a kialvatlanság a személyiségeteket

Az ötvenes évek végén egy népszerű DJ arra az őrült ötletre vállalkozott, hogy ébren marad nem kevesebb mint 200 órán keresztül. Ráadásul mindezt úgy, hogy közben levezeti szokásos rádióműsorát is, hogy a hallgatók se maradjanak le a furcsa kísérletről. Talán mondanom sem kell, de mire elérkezett a 3. nap, a férfit a legapróbb dolgok is irritálták, mindenkit sértegetett, a 200. óra környékén pedig már hallucinált, és teljesen paranoiás lett.

alvas-lany-no-agy

Úgy alszotok, mint egy medve, delfin, farkas vagy oroszlán? Most kiderül!

Ismerős az érzés, amikor a barátaitok tele vannak energiával, ti viszont alig tudjátok nyitva tartani a szemeteket? Vagy amikor számotokra még csak most kezdődik az este, de a párotok mellettetek már horkol? Nem mindenkinek jár ugyanúgy a biológiai órája, éppen ezért az alvási szokásaink is merőben különböznek! De hogy jönnek ehhez az állatok? Mindjárt kiderül!

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Persze normális esetben senki sem tölt el 8 napot alvás nélkül, de azért olykor nálatok is biztosan becsúszik egy-egy rövidített éjszaka. Mondjuk a meló miatt, vagy ott van az a kihagyhatatlan buli, amitől a pihenés másodrangúvá válik. Az agyatokat viszont nem érdekli, mennyivel fontosabbak ezek a dolgok; bosszúból megajándékoz a kialvatlansággal, és kicsit alakít a személyiségeteken is erre az időre.

Objektum doboz

A „minialvás” negatív mellékhatásai

Kezdjük azzal, hogy a fáradtság mágnesként vonzza magához a nagyobb stresszt, és könnyebben váltok idegessé olyan apróságok miatt is, mint például a nagy tömeg a buszon vagy az előttetek lassan sétáló gyalogosok. És az feltűnt már, hogy feledékenyebbek is lesztek ilyenkor? Ha keveset pihentek, az az agyatoknak épp azt a részét érinti, ami az új emlékek tárolásáért felel. Szóval ne legyetek meglepve, ha ilyenkor semmi sem marad meg a fejetekben. Las Vegasban például a kaszinótulajdonosok előszeretettel használják ki ezt, hiszen a szobákban se ablakok, se órák, így könnyen ott felejti magát az ember akár napokra is! A fáradtság miatt a játékosok pedig nagyobb rizikót vállalnak, és nem foglalkoznak annyira azzal, hogy rosszul is elsülhet a dolog.

1964-ben egyébként megdöntötték a rádiós DJ rekordját, egy középiskolai diák ugyanis 264 órán át, vagyis 11 napon keresztül maradt ébren.

Nektek mi a rekordotok?

Ajánlott cikkek