Egyéb kategória

Akár koliban, akár albiban – így maradjatok egészségesek!

A felnőttkor első lépései, amikor kirepültök a családi házból, és egy másik helyre költöztök, mondjuk az egyetem vagy a főiskola miatt. Ott aztán már nincs, aki óva intene titeket bizonyos dolgoktól, ezért tartsátok ti kézben az egészségeteket!

vous - 2016.10.22.
Akár koliban, akár albiban – így maradjatok egészségesek!

Biztosan köztetek is van olyan, akinél a főiskola vagy az egyetem hozta el azt a pontot az életében, amikor levált a szülői házról. A helyzetet ráadásul tovább könnyítette vagy épp nehezíthette az, hogy albérletbe vagy kollégiumba költözött a fiatal felnőtt. Ott aztán már tényleg csak magára számíthat az ember, és jó, ha megtanultok néhány alapvető „szabályt” az egészségetek érdekében!

Utazás

Ha közel a koli és a suli egymáshoz, ne szálljatok tömegközlekedésre, használjátok a lábaitokat inkább! Így friss levegőt szívhattok magatokba (most mellőzzük a túl szmogos eseteket), a séta kellően átmozgatja a testeteket, és nem fogdostok össze mindent a buszon, a trolin, a villamoson stb., ezáltal távolabb tarthatjátok a bacikat magatoktól. Amennyiben rákényszerültök a tömegközlekedésre, legalább hordjatok magatoknál kézfertőtlenítőt.

Objektum doboz

Vitaminok

Oké, nem akarom, hogy 20 doboznyi étrend-kiegészítővel tárazzatok be, mint én, de legalább egy olyan komplex készítményt szerezzetek be, mely a létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza. Hihetetlenül le lehet amortizálni a szervezetet a főiskolás évek alatt, de ti tudatosan tegyetek ez ellen! Ha pedig a vizsgaidőszakban szeretnétek egy kis pluszlöketet az agyatoknak, akkor olvassátok el ezt a korábbi cikkemet.

Fogmosás

Egy átbulizott éjszaka után, másnap reggel ne a fogmosáson akarjatok időt spórolni. Egyrészt mert elég kellemetlen lehet a „friss” leheletetek, másrészt pedig ha felelőtlenségből hagyjátok tönkremenni a fogaitokat az egyetemi évek alatt, később a gatyátokat is rákölthetitek a fogorvosra.

Objektum doboz

Zuhanyzás

Ha kollégisták vagytok, akkor építsetek ki egy szétszakíthatatlan kapcsolatot a fürdőpapucsotokkal, és mindegy egyes zuhanyzáshoz kísérjen el titeket. Ugyanis hiába takarít Marika néni x időközönként rendszeresen, egy kolis tusolóban nincs mindig a tetőfokán a helyzet… Azokat a fertőzéseket meg baktériumokat pedig jobb messzire elkerülni.

Figyeljetek oda magatokra!

Ajánlott cikkek