Egyéb kategória

Újabb földrengés rázta meg Olaszországot

Alig telt el másfél hónap az Olaszországot megrázó hatalmas földmozgás óta, máris újabb rengés rázta meg az országot.

vous - 2016.10.26.
Újabb földrengés rázta meg Olaszországot

Egy 5.4-es erősségű földmozgás rázta meg nemrég Olaszországot, 66 kilométerre Perugiától – írja az Independent. A rengést a turistaközpontban, Rómában is érezni lehetett, és bár szerencsére nem volt pusztító erejű, a többszáz éves épületek azért megremegtek tőle.

„A földrengés csak néhány perce történt. Nagyon sötét van, ezért nehéz megmondani, okozott-e bármiféle kárt” – mondta egy lakó nem sokkal az eset után.

Szerencsére azóta nem jelentettek be sérülést vagy nagyobb kárt, és reméljük, ez így is marad. Volt, aki abból sejtette, hogy közeledik valami, hogy az egyébként nyugodt kutyák hirtelen furcsán kezdtek viselkedni. Többen jelezték egyébként Szlovéniában és Horvátországban is, hogy éreztek kisebbfajta földrengést.

FRISSÍTÉS:

Néhány órával a földrengés után egy újabb rázta meg Olaszországot, ami ezúttal nagyobb, 6.4–es erősségű volt a Mirror magazin szerint. Castelsantangelo sul Nera polgármestere jelezte, hogy ez áramszünetet okozott, több helyen pedig épületek darabjai omlottak le. A jó hír, hogy halálos áldozatokról nem tudnak, két ember sérült meg.

Ajánlott cikkek