Egyéb kategória

Éjszaka harmadjára is megmozdult a föld Olaszországban

Tegnap, alig másfél hónap után dupla földrengés rázta meg Olaszországot, ráadásul éjszaka még egyszer megmozdult a föld.

vous - 2016.10.27.
Éjszaka harmadjára is megmozdult a föld Olaszországban

A hirado.hu értesülései szerint tegnap este nem csak két földrengés volt Olaszországban – mint arról mi is beszámoltunk –, ugyanis éjfélhez közel megismétlődött a természeti jelenség. Összesen tehát mindössze 5 óra leforgása alatt háromszor mozdult meg a föld egész pontosan Közép-Olaszországban.

Az utolsó rengés 4,6-os erősségűnek bizonyult, és az olasz földtani intézet szerint a nagy rengések között és után még csaknem hatvan apróbb is jelentkezett, közülük 23 volt erősebb 3-asnál. A mozgás epicentruma Marche és Umbria tartomány térségében volt, nagyjából azokon a pontokon, ahol korábban – augusztus 24-én – már pusztított földmozgás.

Borgo Sant'Antonio

Borgo Sant'Antonio
Forrás:
AFP / TIZIANA FABI

Az olasz polgári védelem vezetője elmondta,

általános pánik tört ki, de szerencsére a kárfelmérés után kiderült, a helyzet nem volt olyan súlyos, mint gondolták. Vannak sérültek, akik önmaguk kértek orvosi segítséget, kórházba szállítani pedig csak 2-3 embert kellett. Egy végzetes esetről tudunk, Tolentinóban szívroham miatt egy 73 éves férfi halt meg, amelyet valószínűleg a rengés idézett elő.

Mindeközben Ussita polgármestere másként látja az okozott kár szinjét. Szerinte „apokaliptikus a helyzet” a területen.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.