Egyéb kategória

Fasírtból chiapuding: így változtak meg a magyar esküvői menüsorok

Nem csak a menyasszonyi ruhák, frizurák és helyszíndekorációk fontosak egy esküvőn; a lakodalomban feltálalt ételek is legalább ennyire sokat számítanak. A rántott gomba és az alufóliába csomagolt házi süti már a múlté, és tény, hogy ezek nem is mutatnának túl jól egy Instagram-fotón. Sass Dániel, a Konyhafőnökből megismert séf most segít eligazodni az új menüsorok útvesztőjében.

vous - 2016.10.27.
Fasírtból chiapuding: így változtak meg a magyar esküvői menüsorok

Ahhoz, hogy az esküvő életre szóló pozitív emlék legyen, a párok nem ritkán hónapokig készülnek. Katalógusokat böngésznek, és órákon át válogatnak a megszámlálhatatlan lehetőség közül, hogy az esküvő tényleg az ő személyiségüket tükrözze. Épp ezért nagyon fontos kérdés, hogy mi is legyen a vacsora, hiszen ez hosszú órákon át tart, és mindenki szeretne az összes vendég ízlésének megfelelni.

 Az új irány mindenképpen a rusztikussággal beoltott autentikus modern. Ez megmutatkozik a helyszín kialakításában, annak formálásában, de leginkább az ételek és kiegészítők azok, melyek egy komoly ráncfelvarráson mentek keresztül az elmúlt öt évben.

– árulta el Sass Dániel.

Forrás:
pexels.com

A menüsorok összeállításakor már nem ritka, hogy az ifjú pár gondol az ételallergiás, vegetáriánus vagy vegán vendégekre. Sőt, a legmodernebb esküvőkön már olyan alapanyagok is előkerülhetnek, amikkel korábban nem találkoztunk túl gyakran. Például az avokádó, a chiamag, vagy akár a fürjtojás.

 Nem kapaszkodhatunk abba, hogy a szüleink vagy nagyszüleink esküvőjén szerepelt az étlapon a rántott gombafej vagy a sziklaszilárd fasírt. A húsleves és a töltött káposzta viszont ma is megingathatatlan és elhagyhatatlan részei a lakodalomnak, ugyanakkor ezeket is új ízekkel, meglepő tálalással teszik trendivé

– tanácsolja a séf.

Ha pedig ételek, az esküvői tortákat sem szabad kifelejteni a sorból, hiszen ezek is rengeteget változtak az éven során. Lejárt a dobos-, az Esterházy- és puncstorták ideje, és a párok egyre merészebben kombinálják az ízeket. A legújabb kedvencek a sós karamell, a levendulás-vaníliás, a fahéjas-almás és a zöld teás ízvilág; de a csilis, rebarbarás, csokoládés kombinációval vagy a fügés macarontortával is garantált a siker.

Forrás:
pixabay.com

Egyre többször megjelenik a vintage stílus az evőeszközöknél is, de az abszolút kedvenc most a befőttesüveg: helyezhetünk bele mécsest, de jellemzően előételt és egy – ehető virágokkal megtűzdelt – desszertet tesznek bele, ami általában hatalmas siker. Egyszerre rusztikus, és nem utolsósorban nagyon szép.

Fontos ügyelnünk az állagokra és a textúrákra. Nem maradhatunk a rántott és püré vonalvezető bűvöletében. Bizony meg kell lepnünk a vendégeket különböző olajokkal, porokkal, csipszekkel, egy krémes velutéval, habokkal, zselékkel, ügyelve arra, hogy ez a nagyszülőknek is olyan élményt nyújtson, amiről szívesen mesélnek majd a fotók nézegetésekor

– mondja a szakács.

Bár az esküvő középpontjában egyértelműen az ifjú pár áll, nekik is nagyon fontos, hogy a vendégek is jól érezzék magukat. Ha időben kezdenek neki a szervezésnek, és találják ki az izgalmasabbnál izgalmasabb fogásokat, akkor lehetetlen, hogy ne sikerüljön tökéletesre az este.  Éppen ezért az Őszi Esküvő Kiállításon a jegyespárok nem csak ruhákkal, ékszerekkel vagy dekorációval ismerkedhetnek meg, de több jól felkészült partiszerviz cég kínálatát is megtalálhatják a hagyományostól a formabontóig.

madar-veronika-eskuvo

Különleges esküvő: a Jóban Rosszban sztárja újra szerelmet fogadott férjének

Arról a pillanatról, mikor mélyen egymás szemébe nézve kimondjuk az igent az oltárnál, gyakorlatilag minden nő kislánykora óta álmodozik. De miért ne lehetne több ilyen pillanat is az életünkben?

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek