Egyéb kategória

Hihetetlen számok! Ez a világ legdrágább fotója

Ha vettetek már a kezetekbe fényképezőgépet, néhány kattintás után biztos ti is rájöttetek, hogy nem olyan egyszerű tökéletes fotót készíteni. És nemcsak magunkról, hanem szinte bármiről. A profi fotósok is megdolgoznak a jól elkapott pillanatokért, de azt gondoltátok volna, hogy a legdrágább képért valaki milliókat fizetett?

vous - 2016.10.27.
Hihetetlen számok! Ez a világ legdrágább fotója

Már több mint 17 évvel ezelőtt készítette Andreas Gursky a Rhein II névre keresztelt fotóját, de ezt azóta sem sikerült senkinek letaszítania a trónról. A kép ugyanis ma a világ legdrágább fotója címet viseli, mivel egy aukción 4,3 millió dollárért adták el! Ez átváltva pedig több mint 1 milliárd forintot jelent, ami azért tényleg nem kis összeg.

vous-lanyok-ugy-gondoltam-kattintani-barki-tud-ilyen-amikor-a-vous-lanyok-fenykepezik-a-fotosainkat

„Úgy gondoltam, kattintani bárki tud” – ilyen, amikor a VOUS-lányok fényképezik a fotósainkat

Ha kísérletezésről van szó, a VOUS-lányokra mindig számíthattok. Kávémentes napok, reggelizés, a panaszkodás elhessegetése – ezer és egy féle dolgot kipróbáltunk már, egy hirtelen ötlettől vezérelve viszont kemény fába vágtuk a fejszénket: úgy döntöttünk, megpróbálunk profi fotókat készíteni a fotósainkról.

A cikk folytatását itt olvashatjátok!

Hogy a képet mi teszi különlegessé, nehéz megmondani; a színvilág, a tökéletes arányok, vagy esetleg a hangulat, amit áraszt magából. Valószínűleg ezzel sikerült annyira felkeltenie az emberek érdeklődését, hogy valaki egy kisebb vagyont fizessen ki érte.

Forrás:
Andreas Gursky

Szerintetek ér ennyit a fotó?

Ajánlott cikkek