Egyéb kategória

Féltek a fogorvostól? Lehet, hogy a génjeitek tehetnek róla!

Biztosan nektek is akad olyan ismerősötök, aki teljesen kikészül, ha fogorvoshoz kell mennie. Már napokkal korábban stresszelni kezd, és remegő lábakkal sétál be a rendelőbe. A dolog nem ritka, most pedig az is kiderült, hogy mi állhat a félelem hátterében.

vous - 2016.10.30.
Féltek a fogorvostól? Lehet, hogy a génjeitek tehetnek róla!

Két kutató most kicsit közelebbről is szemügyre vette, vajon miért félnek sokan időpontot kérni a fogorvosukhoz. A vizsgálat során pedig meglepő infóra bukkantak, úgy vélik ugyanis, hogy részben a genetikán múlik az egész! Persze nagyban szerepet játszik ebben a környezet és a korábbi tapasztalatok, de nagy az esélye annak, hogy a szüleinktől örököljük azt, hogy félünk a fogdokitól.

pok-arnyek-allat-pokhalo

Terror a mindennapokban – ezektől őrülnek meg a VOUS-lányok

Izzadó tenyér, remegő gyomor, gyenge lábak, szédülés és az a bizonyos nyomás a mellkasban és a torokban. Ha nem is ilyen drasztikus formában, de mindannyian átélünk rettegéssel teli pillanatokat nap mint nap. Félünk ettől-attól, vagy kényelmetlen ez vagy az a szituáció. Mert képzeljétek, még egy VOUS-lány élete sem fenékig tejfel!

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Ráadásul így az is kiderült, hogy a fájdalomtól való félelem is részben a géneken múlik. Ha pedig ez nagyon nagymértékű, sokan addig húzzák-halasztják a fogorvost, míg az komoly problémákat okozhat. A kutatók most abban bíznak, hogy egy lépéssel közelebb kerültek a megoldáshoz is, amivel segíthetnek leküzdeni az embereknek a félelmet.

Ajánlott cikkek