Egyéb kategória

5 súlyos baki, amit ne kövessetek el az új munkahelyeteken

Új lánynak lenni sosem egyszerű. Talán a „felnőtt világban” még nehezebb és akaratlanul is elkövethetünk hibákat az új közösségben. Mondjuk az új munkahelyen.

vous - 2016.11.01.
5 súlyos baki, amit ne kövessetek el az új munkahelyeteken

Ha ti vagytok az új lány, kicsit úgy érezhetitek magatokat, mint a filmbeli új csajok a gimiben. Néha azonban sokkal rosszabb a helyzet a valóságban… A helyzeteken ti is jócskán segíthettek, ha az új munkahelyeteken nem követitek el ezeket a hibákat.

Ez nem lehet igaz, kirúgtak a munkahelyemről! – De volt hozzá joguk?

Hogyan tovább munka nélkül? – dolgozd fel és lépj tovább!

Kirúgtak a munkahelyetekről? Derült égből villámcsapás volt vagy számítottatok rá? Mindegy is, hisz elvesztettétek a biztos állásotok és talán még fogalmatok sincs, hogyan tovább. A VOUS viselkedéselemzője, Michaletzky Luca segít nektek, hogy könnyebben menjen az újrakezdés.

A cikk folytatása ITT jön!

1. Nem mutatkoztok be mindenkinek

Ha új helyre kerültök nem várhatjátok el, hogy mindenki tudja: ti vagytok az új lány. Fontos, hogy az összes kollégának személyesen bemutatkozzatok. Ne legyetek zárkózottak!

2. Nem kérdeztek

Hahó, újak vagytok, nem tudhattok mindent, sőt… Kérdezzetek, ismerkedjetek! Higgyétek el, ez kevésbé ciki, mintha valamit elrontotok. 

3. A régi munkahelyetekről beszéltek

Ne beszéljetek a régi munkahelyetekről. Egyrészt az új kollégáknak unalmas lesz, másrészt arrogánsnak tűnhettek.

4. Túl sokat ígértek

Természetes, ha szeretnétek lenyűgözni az új munkaadótokat, de ne ígérjetek olyat, amit lehetetlenség megcsinálni. Sokkal kellemetlenebb lesz bevallani, hogy túlvállaltátok magatokat.

5. Öltözködés

Tájékozódjatok a munkahelyi dress code-ról, mielőtt kellemetlen szituba keverednétek!

noi-tekintet-szem-egeszseg

Az én ismerősöm, a te osztálytársad, a mi ügyünk? A nők, akiknek kilóg mindene

Miközben a világ egyre elfogadóbbá válik (vagy legalábbis úgy tűnik, elindult valamiféle pozitív változás), a többség még mindig azzal van elfoglalva, amihez semmi köze: a másikkal. Hogy mit csinál a másik, az mindig is az emberiség egyik közkedvelt témája volt. 

Korábbi cikkünket ITT találjátok!

Ajánlott cikkek