lemez-zene-dal

Így hat rátok, ha zenét hallgatok munka közben

Csendben szerettek dolgozni, vagy inkább előkapjátok a fülhallgatót, és maxra tekeritek a zenét? Ha utóbbi, akkor valószínűleg sokkal produktívabbak és boldogabbak vagytok, mint a többi kollégátok!

Mindegy, hogy stresszesek vagytok, rosszkedvűek, vagy épp ellenkezőleg, és túlteng bennetek a vidámság, a zene szuperül hat a hangulatotokra! Épp ezért nem csoda, hogy az emberek 61%-a szereti elővenni a fülhallgatót meló közben, ráadásul 10-ből 9-en sokkal jobban is teljesítenek ilyenkor.

A zene elképesztő hatásai

A zene képes aktiválni az agyatokban azt a területet, ami miatt rögtön felveszi a lábatok a ritmust, és sokkal vidámabbak lesztek. Nem csoda, hiszen ettől beindul a dopamintermelés, ami például akkor szokott elkezdődni, amikor a kedvenc ételeteket eszitek.

Forrás:
pixabay.com

Melyik zene a legjobb?

Persze az sem mindegy, hogy milyen zenét választotok, hiszen mindegyik egy kicsit máshogy hat rátok. A klasszikus zene 12%-kal növeli a pontosságot, a popzene 14%-kal, a diszkós, táncolós zene 20%-kal, az ambient zene pedig 92%-kal!

Mikor változtassatok zenét?

Amit viszont tudnotok kell, hogy azok a zenék, amiknél fontos a dalszöveg, könnyen megzavarhatják a figyelmeteket. Ha valamire nagyon oda kell fókuszálnotok, olyan dalt válasszatok, amit már ismertek, így biztosan nem tereli el a gondolataitokat a szöveg.

Objektum doboz

Objektum doboz