Egyéb kategória

Nézzetek magatokba! Ijesztő, mennyire sok alkoholt isznak a nők

„Régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk, most úgy isznak, mint az apjuk” – ki nem hallotta még ezt a mondatot? Az utóbbi időben egyre elterjedtebbé vált ez az állítás, ami, úgy látszik, egy kutatás szerint igaznak is tűnik.

vous - 2016.11.04.
Nézzetek magatokba! Ijesztő, mennyire sok alkoholt isznak a nők

Egy kutatás szerint, amit a The Huffington Post közölt, egyre jobban elmosódik a határ a férfiak és a nők alkoholfogyasztása között. Régebben a férfiak többször néztek a pohár fenekére, és többször is alakultak ki náluk egészségügyi és viselkedésbeli problémák emiatt.

Objektum doboz

Manapság pedig a nők alkoholfogyasztása is drasztikusan emelkedni kezdett, aminek egyik oka lehet az is, hogy egyre jobban átveszik a férfias szokásokat és viselkedési mintákat.

Másrészt az alkoholreklámok sokszor a nőket tűzik ki célpontként, főleg a fiatalabbakat, ezáltal manipulálva őket, hogy igyanak még többet.  

De gondoljunk csak azokra a filmekre, amik bulizós csajokról szólnak, őrületes alkoholmámorban és hatalmas élményekkel. Nekem kapásból három is eszembe jut. Melyik fiatalabb lány ne akarna ilyen jól szórakozni, hiszen a filmek abszolút ezt sugallják. De ezeknek nem szabad hinni.

Objektum doboz

Többen felhívták a figyelmet arra, hogy a fiataloknak, főleg a lányoknak, fel kell nyitni a szemüket, és meg kell mutatni nekik, milyen súlyos egészségügyi problémákkal járhat az alkoholizmus. Nem mellesleg pedig képesnek kell lenni arra is, hogy észrevegyétek az árulkodó jeleket. Erről Viola is írt már korábban nektek.

Fontos tudni azt, hogy nem arról van szó, hogy rakjátok le a poharat mostantól örökre, hanem hogy igyatok mértékkel. Sokszor hallhattátok már ezt a mondatot, de örök igazság. Ráadásul most itt van a száraz november kihívás is, ragadjátok meg az alkalmat, hogy próbára tegyétek magatokat. Fotósunk, Zsófi bevállalta, aki tanulságos tapasztalatokat szerzett magáról és környezetéről ebben az időszakban, motiváljon titeket az ő története!

alkohol elotte utana

Megdöbbentő: előtte-utána fotók emberekről, akik letették az alkoholt

Mint bizonyára tudjátok, száraz november van. Ez egy szuper kezdeményezés a Kék Pont Alapítványtól, hogy az emberek kevesebb alkoholt fogyasszanak. A kihívás legfőbb célja, a „kreatív mentál-fitnesz az élethosszon át tartó örömért, a magasabb életminőségért és a generációkon átívelő jó hírnévért!” Egyébként tudjátok, hogy mi mindent tesz a testetekkel az alkohol? Az itt következő fotókon láthatjátok! A teljes cikkért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek