Egyéb kategória

Divatos bölcsességek – Miben rejlik Paulo Coelho sikere?

Olvastatok Paulo Coelhót? Csak azt hiszitek, hogy nem, mert a közösségi oldalak üzenőfalai tele vannak a tőle származó idézetekkel. Titeket kik és mik inspirálnak?

vous - 2016.11.04.
Divatos bölcsességek – Miben rejlik Paulo Coelho sikere?

Coelho korunk egyik legnépszerűbb írója. A brazil szerző érthető nyelvezetével fogalmaz meg és ad át nagy igazságokat emberek milliói számára. Könnyed stílusával csábítja olvasóit spirituális utazásra és elemzik együtt az emberi lelkeket. Mondanivalóját misztikus, vallásos köntösbe öltöztetve tárja elénk és mutat utat a boldogság megtalálásához, vagy legalábbis alapokat adva a gondolkodáshoz.

Legnépszerűbb műve Az alkimista, de azóta is bármelyikkel milliókat csábít a könyvesboltokba. A neve kulcs az eladáshoz. Októberben jelent meg új könyve magyar nyelven és évek óta Coelho-idézeteket olvashatunk tematikus zsebnaptárjában is.

A realista, filozofikus stílusú művek napjaink kedvelt olvasmányai közé tartoznak, amely azért is nagy dolog, mert a fiatalabb generációval az emberiség kezd leszokni az olvasásról. Mivel a híreket is többen olvassák online formában, a nyomtatott könyvek háttérbe szorulnak. Az interneten rövidebb cikkeket olvasunk, mint papír alapon tettük,

ezért lehetnek talán kedveltek az egy-két mondatos szimbolikus nyelvű, szívünkhöz szóló bölcsességek.

Forrás:
VOUS

Vannak, akik szeretnének egyedül maradni a gondolataikkal és vannak, akiknek nincsenek. Mindkét csoportból vannak Coelho-idézet-kedvelők és olyanok, akiket egyenesen zavarnak azok. Ti melyikbe tartoztok?

Objektum doboz

Megkérdeztem a könyvkedvelő barátnőimet, mi a véleményük bestselleríró műveiről.

 Barátság  Naptár – 2017 Coelho, Paulo

Barátság Naptár – 2017 Coelho, Paulo
Forrás:
www.alexandra.hu

Anikó: „abszolút nem kedvelem a 'megmondó emberek' bölcsességeit. Nincs szükségem ilyenekre, a saját agyam állítja elő a nekem kellő gondolatokat.”

Zsuzsa: „Coelhótól semmit nem olvastam, az idézetei közhelyesek, a Facebookon továbbgörgetem. Nem is szoktam bölcsességeket keresni.”

Nóra: „Paulót nem ismerem, így véleményezni sem tudom. A bölcsességeket magamban, mindenben meglelem, szerintem mindenki megtalálhatja az üzeneteit bármilyen pillanatban, ha szeretné, vagy ha megvan erre a képessége hozzá. Számomra sokszor szimbolikusan jön át egy-egy üzenet, bölcsesség, akár főzés közben is (de ha nem írom le, sajnos, el is felejtem).”

Egy ismerősöm viszont meglátta az íróasztalomon Coelho 2017-es Barátság-idézetes naptárját és átbeszéltük, ki mely könyveket olvasta a szerzőtől. Mivel ő többet, ezért ajánlott nekem még néhányat.

Ha ti is olvastatok tőle és szeretitek a szerzőt, ajánljatok tőle néhány könyvet. Felveszem a listámra.

Ajánlott cikkek