Egyéb kategória

Szuperhősök előtte és utána: avagy így lesz ciki képekből menő

Sokszor merül fel bennem a gondolat filmnézés közben, hogy bárcsak én is ott lehetnék azokon a gyönyörű helyeken! Aztán rájövök, hogy nem is úgy néznek ki a valóságban, mint ahogy a vásznon. Sőt, konkrétan a szereplők egy zöld fal előtt állnak, tehát a green box technikával készítik el a filmeket. Hiába tűnik bulinak, a szuperhősös filmek forgatása nem is olyan izgalmas így. Nézzétek csak!

vous - 2016.11.04.
Szuperhősök előtte és utána: avagy így lesz ciki képekből menő

Egy kis utómunkával fantasztikus dolgokat lehet készíteni, ami a nézőket szinte elvarázsolja a mozikban. Ha pedig eddig nem tudtátok, akkor most elárulom, hogy legtöbbször még a tömeget vagy a hadsereget is vizuális effektekkel varázsolják a helyükre.

Persze a szuperhősös filmeket szinte meg sem tudnák valósítani ezek nélkül, hiszen a sok repkedést, a szörnyeket és a képességeket nehéz lenne valamivel pótolni. Hiába bakiparádé, ezen a felvételen is nagyszerűen látszik, mennyit változtattak rajta később a filmen:

Objektum doboz

Úgy gondoltátok, ha meglátjátok Robert Downey Jr.-t a forgatáson, egyből beleszerettek? Hát ha ebben a ruciban pillantjátok meg először, lehet inkább röhögőgörcsöt kaptok. Ám a végeredény viszont fantasztikus.

Objektum doboz

A Bosszúállók 2 forgatásán az izgalom nem maradt el, nézzétek csak ezt a motoros jelenetet! De itt is látszik, mennyi utómunkára volt szükség. Nem csoda, hogy egy komplett film megalkotása akár évekig is eltarthat. Másrészt ezek után meg is értem, hogy miért lesz egyre több képregényrajongó.

Objektum doboz

Legtöbbször kaszkadőrökkel forgatják le a veszélyes jelenetetket, de elképesztő az is, hogy a színészek mi mindenre képesek a szerep kedvéért. Főleg Pókember, akinek van ám romantikus oldala is.

Objektum doboz

Hogy miért kell a sok edzés a filmforgatások alatt? Hát ezért: 

Objektum doboz

Már csak ezért is minden elismerésem a filmkészítőknek! 

Címkék: #effekt #film #mozi
Ajánlott cikkek