Egyetlen módszert kell megtanulnotok a boldog párkapcsolatért

Az örök szerelem 3 titka, amit a Disney-hercegnők is biztosan megfogadtak

„És boldogan éltek, amíg meg nem haltak” – a kifejezés, amivel biztosan ti is már ezerszer találkoztatok. Legtöbbször a hercegnős mesék végén, mikor a a királyfi és a szépséges leány egymásra találtak, aztán pedig örökkön örökké boldogságban éltek. De ez nem csak a mesékben létezhet! Legalábbis a tudomány szerint.

Disney-meséken nőttünk fel, de az már más kérdés, hogy hiszünk-e bennük vagy sem. Az örökké tartó boldogság nálam már ott megdőlni látszódik, hogy minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, amikor egy kicsit morcosabbak vagyunk. De az Indy100 oldalán találtam egy tanulmány, ami segít, hogy a tündérmese ne csak mese legyen, hanem valóság.

Jacqui Gabb professzor és segítője, dr. Meg John Barker felfedeztek három titkot: a boldogság és az örökké tartó szerelem három titkát. Szóval, ha már sikerült megtalálnotok a lelki társatokat, túl vagytok néhány hullámvölgyön, akkor csak három apróságot kell megfogadnotok és a nagy Ő mellett lesztek életetek végéig. A tanulmány szerint.

Jöjjenek is hát a titkok!

1. Kommunikáció

Mindennek az alapja a kommunikáció: akár párterápián, akár nonverbális módon. Ha elmondjuk, mi jó nekünk, vagy min szeretnénk változtatni a másik is érteni fogja, és ezáltal a kapcsolatunk is jobb irányba fog haladni.

Objektum doboz

2. Gesztusok

Prof. Gabb kifejtette, hogy akármilyen kicsi gesztusokkal ki tudjuk fejezni magunkat, amik a kapcsolatunkra jó hatással lesznek. Már ha csak ágyba viszitek a reggelit a párotoknak egy fárasztó hét után, azzal is el tudjátok mondani, mennyire fontos számotokra, és mennyit jelent nektek. Nem kell drága és nagy dolgokra gondolni.

Objektum doboz

3. Nevetés

A közös nevetések jelzik, hogy ugyanazon a hullámhosszon vagytok. Ez már egy mélyebb ismeretséget feltételez, hogy tudjuk a másikról, mi az, ami tetszik neki és ő is ugyanolyan jót nevet rajta, mint mi. Plusz a nevetés oldja a hangulatot, egy veszekedés közben is jól jön, ha megtaláljuk azokat az apróságokat, amik szórakoztatnak. Mert a mosoly egy olyan görbe vonal, ami egyenesbe hozza a dolgokat.

Objektum doboz

Az örökkön örökké kifejezés ezentúl már nem csak a mesékben létezik!